Σε έκτακτη συνεδρίαση του το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού που έγινε σήμερα το απόγευμα 
καταγγέλλει τον Σύλλογο ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για δελτίο τύπου που εξέδωσε, 
κατηγορεί το ιστολόγιο ακτιβιστής για αντιδεοντολογική ανάρτηση του δελτίου τύπου που έλαβε από τον Σύλλογο ΟΤΑ Ν. Θεσ/νίκης (θα επιθυμούσε προφανώς "πνίξιμο" του και λογοκρισία του ακτιβιστή ;), 
προαναγγέλλει (καθυστερημένη;) έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου του με αποκλειστικό θέμα  την " εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη", μια μέρα πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, 
διαβεβαιώνει πως η πραγματοποιηθείσα συνάντηση με τον  δήμαρχο δεν είχε αντικείμενο την διαβούλευση για τη διαχείριση και εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους και αρνείται πως δόθηκε η συναίνεσή του γι' αυτό.
Δεν τοποθετείται καν για (πόσο μάλλον να καταγγείλλει) την διαβεβαίωση του δημάρχου στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων συναίνεσε προφορικά με την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη για δύο επιπλέον έτη, μετά τη λήξη της υπάρχουσας ήδη σύμβασης.

Η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στον Θερμαϊκό (όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Συλλόγου):

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για την αντισυνδικαλιστική, αντιδεοντολογική, αντισυναδελφική, ανυπόστατη, ψευδή και συκοφαντική δημοσίευση δελτίου τύπου που μάλιστα δημοσιεύθηκε σε περίοδο εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων στην ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, δεν ήταν παρών στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του Δήμου με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού. Η συνάντηση αυτή έγινε προκειμένου η διοίκηση του Δήμου να δώσει απαντήσεις στο έγγραφο που τους κοινοποίησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού και αφορούσε τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου όπως αυτά καταγράφηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 25ης Νοεμβρίου 2014. Eπίσης η διοίκηση του Δήμου εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για την δημοσιοποίηση του εγγράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ιστολόγιο του Συλλόγου, όπως ορθά αναφέρει η εφημερίδα “Περαία” σε πρόσφατο δημοσίευμά της.

Καμία συνάντηση δεν έγινε μεταξύ της Διοίκησης και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με αποκλειστικό θέμα την Καθαριότητα.

Καμία συναίνεση του συλλόγου προφορική ή γραπτή δεν έχει δοθεί που να αφορά την εκχώρηση προς ιδιώτη των Υπηρεσιών Καθαριότητας.

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας του Δήμου. Προς ενίσχυση της αλήθειας και των πραγματικών περιστατικών μόλις ολοκληρώθηκε το πινάκιο της ημερήσιας διάταξης των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Απριλίου (περίπου ώρα 12:00μ.μ. της 27ης Μαρτίου 2015) στην οποία περιλαμβάνονταν ως 2ο θέμα και “η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Θερμαϊκού για 24 μήνες” συγκαλέσαμε για την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας. Το μοναδικό θέμα της συνέλευσης είναι ο καθορισμός των ενεργειών και της στάσης των εργαζομένων απέναντι στην “εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτη”.

Άλλωστε με έγγραφό μας όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή ζητήσαμε να προβεί οπωσδήποτε στην προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί ο ιδιώτης έτσι ώστε όταν λήξει η σύμβαση στα τέλη Αυγούστου 2015 να μπορεί ο Δήμος αφού απαιτήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και στην χειρότερη περίπτωση εποχικού (8μηνων) να μπορεί να παρέχει μόνος του υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες.

Καλούμε τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης να μας ενημερώσει, από την αρχή της θητείας της νέας διοίκησης, πότε συναντήθηκε με την δημοτική αρχή ή συμμετείχε ενεργά στα υπηρεσιακά προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου που είναι μέλη του.

Ποτέ μέχρι τώρα ο Σύλλογος μας δεν προσπάθησε να καλέσει σε συνέλευση ή ενημέρωση τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης πράγμα το οποίο αντισυνδικαλιστικά και πολλές φορές ο ίδιος έπραξε για τα μέλη μας στο παρελθόν.

Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη συκοφαντική μεθόδευση που υποκινείται από γνωστά κομματικά στελέχη ως απαράδεκτη, καλούμε το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης να προβεί σε διάψευση του περιεχομένου του Δελτίου Τύπου και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Τέτοιες ενέργειες διασπούν την ενότητα των εργαζομένων.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι ο Σύλλογός μας ήταν Πανελλαδικά πρωτοπόρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου μας ενάντια στα μνημόνια και στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων και από τους λίγους αν όχι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα ο οποίος παραμένει κομματικά ακηδεμόνευτος.

Όσο αφορά το ιστολόγιο www.activistis.gr, αντιδεοντολογικά προέβη στην ανάρτηση του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης στις 27 Μαρτίου 2015 και στην “αποκάλυψη του ρόλου του Συλλόγου μας”. Το ίδιο είχε πράξει δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι είχε προφορικά ενημερωθεί από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας ότι κανενός είδους συναίνεση δεν έχει δοθεί προς τη Δημοτική Αρχή για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τα δημοσιεύματα αυτά έπρεπε να διασταυρωθούν και να μην υιοθετηθούν αβασάνιστακαι οι ισχυρισμοί της Διοίκησης του Δήμου και του εν λόγω Δελτίου Τύπου για να είναι έγκυρη η ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου και των δημοτών του Δήμου.

Το Δ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

8 comments:

  1. Τι δεν καταλαβαίνεις να στο συλλαβίσω ? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¨"διαβεβαιώνει πως η πραγματοποιηθείσα συνάντηση με τον δήμαρχο δεν είχε αντικείμενο την διαβούλευση για τη διαχείριση και εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους και αρνείται πως δόθηκε η συναίνεσή του γι' αυτό."
    "Δεν τοποθετείται καν για (πόσο μάλλον να καταγγείλλει) την διαβεβαίωση του δημάρχου στην περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων συναίνεσε προφορικά με την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη για δύο επιπλέον έτη, μετά τη λήξη της υπάρχουσας ήδη σύμβασης."
    Πιο από τα δύο να κρατήσουμε τελικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια καταγγελία με πολλαπλές αναγνώσεις και προς πολλούς αποδέκτες δεν δικαιώνει τους αποστολείς της.

    Προφανώς "τσατίστηκαν" οι συνδικαλιστές του Σωματείου Θερμαϊκού επειδή "τους την είπε" κοινώς το αδελφό σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης. Και τα δυο σωματεία, ως γνωστόν, έχουν μέλη τους που είναι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού και ήταν μαζί στις περσινές κινητοποιήσεις ενάντι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου αλλά και από κοινού υπέβαλλαν προτάσεις στην σύσκεψη του Νοέμβρη στον Δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη.

    Το γιατί "αρπάχτηκαν" οι του Θερμαϊκού μάλλον βγαίνει εύκολα αν αντιληφθεί κανείς πως ενώ ο Μαυρομάτης τους εξέθεσε λέγοντας ότι προφορικά συναίνεσαν σαν σωματείο Εργαζομένων στην νέα εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολάβους (κι αυτό έγινε πριν 2 βδομάδες) αυτοί ενώ το γνώριζαν αποφάσισαν να αντιδράσουν μόλις μετά την καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης που ξεκάθαρα τους είπε ότι κάνουν "εργοδοτικό συνδικαλισμό".

    Αλλά και τότε ακόμα, αντί να βάλλουν τα πράγματα στη θέση τους για την δήλωση Μαυρομάτη που τους κατέστησε εκτεθειμένους, επέλεξαν να χτυπήσουν το σαμάρι ενώ μάλλον τους έφταιξε ο γάιδαρος.

    Έτσι κατηγόρησαν το αδελφό σωματείο και με συνδικαλιστική λεβεντιά .... επιχείρησαν να κάνουν μαθήματα δεοντολογίας στο ιστολόγιο που δημοσιοποίησε (όπως είχε καθήκον να πράξει) το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.

    Το θετικό βέβαια μετά από όλον αυτόν τον ορυμαγδό είναι πως (αναγκαστικά ή όχι, έγκαιρα ή μη), με την χθεσινή τους καταγγελία, επαναβεβαίωσαν την αντίθεσή τους στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

    Σημειώνουμε πάντως ότι αυτό έγινε με απόφαση του ΔΣ μόλις τρεις μέρες πριν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ππρόκειται να εγκρίνει την παράδοση για άλλα δύο χρόνια της καθαριότητας έναντι 1.660.000 € και ενώ ήδη έχει από μέρες αναρτηθεί στο σάιτ του Δήμου το δελτίο τύπου με το οποίο η διοίκηση επιχαίρει με τον διθυρραμβικό τίτλο "Ο δήμος έλυσε το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων".

    ΥΓ Φυσικά μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων, και την άρνηση συναίνεσης προς τα σχέδια της διοίκησης βαθύτατα εκτεθειμένος και σαφώς αναξιόπιστος κατέστη ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.
    Οφείλει προφανώς να δώσει άμεσα εξηγήσεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανος κυριοι τα λογια απο το συγκεκριμενο σαιτ οχι μονο ειναι ενα μεγαλο ψεμα αλλα ποσο μαλλον δεν γνωριζει τι γινεται στις συνελευσεις του Δ.Σ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ΤΑ ΜΕΛΟΙ ειναι ο κοσμος που στηριζει και ψηφισε και χωρις αυτους αποφασεις δεν βγαινουν καλυτερα μερικοι να κλεισουν τα στοματα τους η αν θελουν την αληθεια να λαβουν μερος στις συνεδριασεις του συλλογου και να εχουν τα αυτια τους ανοιχτα και καθαρα αλλη φορα .. ο ποιο συγκροτημενος συλλογος που δεν εκανε ποτε πισω και πουθενα ειταν και θα ειναι ο συλλογος δημου θερμαικου .....αντε να υπερασπιστητε τα δικαιωματα σας και κανενα υπαλληλο απο το να κανετε κριτικη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. <>
    Με κάθε επιφύλαξη , νομίζω πως το όλο θέμα μπάζει από παντού μπορεί κάποιος ΥΠΕΥΘΗΝΑ να μας πει ποιος δημοτικός σύμβουλος έκανε την ερώτηση και ποιος τελικά απάντησε ; Σπέκουλα ή όχι τελικά ; Γατάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς ανώνυμους (γάτους ... και άλλους) που φαίνεται πως για ανεξήγητους λόγους δεν καταλαβαίνουν να επαναλάβουμε πως η ερώτηση τέθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Κώστα Βογιατζή και διευκρινίστηκε από τον Δήμαρχο.
    ..."Ο κ. Μαυρομάτης που δήλωσε ότι το θέμα θα εισαχθεί και θα συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε ότι υπήρξε σύσκεψη με τη διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είπαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με τον υπάρχοντα εξοπλισμό, ο Δήμος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της καθαριότητας.
    Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Βογιατζή εάν το σωματείο των εργαζομένων συμφώνησε εγγράφως με αυτές τις θέσεις της διοίκησης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, ο δήμαρχος απάντησε ότι η συναίνεση ήταν προφορική." ...
    Τα παραπάνω από την ανάρτηση "Διοίκηση Μαυρομάτη: Παράδοση της καθαριότητας εκ νέου σε ιδιώτες" που αναρτήθηκε εδώ:http://farosthermaikou.blogspot.gr/2015/03/blog-post_65.html και εδώ:http://www.activistis.gr/2015/03/blog-post_478.html

    Και όποιος δεν κατάλαβε .... δεν κατάλαβε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω την εντύπωση ότι η φωνή που έκανε την ερώτηση ήταν γυναικεία και η φωνή που απάντησε δεν ήταν του Δημάρχου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι εκπρόσωποι και των δύο σωματίων στο σημερινό Δ.Σ ή θα έχουμε πάλι καταγγελίες αύριο για ερωτήσεις και απαντήσεις που χρεώνονται για λόγους τακτικής σε διαφορετικά άτομα ... γατάκια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.