Ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά αναμένονται στις διαδικασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγαλύτερη έκταση του φαινομένου για το φετινό καλοκαίρι στις περιοχές μας.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε σήμερα το θέμα εισηγήθηκε η αντιπολιτευόμενη παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη. Συγκεκριμένα, για το θέμα μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας Δημήτρης Μούρνος, ο οποίος τόνισε ότι πέρσι οι διαδικασίες για το πρόγραμμα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο, οι ψεκασμοί έγιναν τον Ιούνιο και ήδη ήταν αργά. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μούρνος επεσήμανε ότι φέτος αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις, καθώς οι σχετικές διαδικασίες είναι ακόμη σε εξέλιξη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Ιωάννα Τζάκη, υποστήριξε ότι παρόλο που οι διαδικασίες όντως βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και σύμφωνα με τους υπολογισμούς η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο για τους ψεκασμούς. Τόνισε, μάλιστα, ότι την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε ούτε κρούσμα του δυτικού Νείλου ούτε όχληση από τους κατοίκους για το θέμα, τοποθέτηση που όμως προκάλεσε αντιδράσεις από πολλά μέλη του συμβουλίου.

Η κυρία Τζάκη εξήγησε ότι φέτος ο διαγωνισμός γίνεται για δύο χρόνια και άρα του χρόνου δεν θα προκύψουν τα ίδια προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα δοθούν συνολικά 5,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2,7 εκατ. για κάθε χρόνο, εκ των οποίων 1,4 εκατ. ευρώ για τους εναέριους ψεκασμούς που προηγούνται και 1,3 εκατ. για τους επίγειους.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.