Να που είδαμε κι αυτό. Με αφορμή την καταγγελία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ για βραχυπρόθεσμο δανεισμό του κράτους, η πλειοψηφία των αιρετών ξιφούλκησε ΑΙΣΧΡΑ ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την άποψή τους ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας και μάλλον όχι οι υποτελείς μνημονιακές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν (;!)

Ξαφνικά όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων ή παρακολούθησαν από το ίντερνετ την συνεδρίαση του Δήμου Θερμαϊκού αισθάνθηκαν ότι συμμετείχαν σε θέατρο του παράλογου.

Μίλησαν σχεδόν όλοι (και οι μουγγοί; Ναι και οι μουγγοί που ποτέ σχεδόν δεν μίλησαν - κυρίως δημοτικοί σύμβουλοι παράταξης Τσαμασλή που είχαμε ως σήμερα την εντύπωση πως ήταν εκτός από μουγγοί και αόρατοι).

Και ήταν όλοι λαύροι στις τοποθετήσεις τους και με πολεμική διάθεση κατά την κυβέρνησης με αφορμή το σάλπισμα αντεπίθεσης που έδωσε στα μαχόμενα στρατεύματα της μνημονιακοδεξιάς και της παραπαίουσας πασοκοπαράταξης το Μητσοτακικαίϊκο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως γνωστό κατήγγειλε «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 102 περί οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε προσφυγή στο ΣτΕ προς ακύρωση της ΠΝΠ και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με οργίλη ανάρτηση στο Facebook κατήγγειλε «σοβιετικής μεθοδολογίας οικονομικό στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης». Από κοντά και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πατούλης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δρα ως δικτάτορας (και μάλιστα στην γερμανική BILD).

Ε, τι περιμένεις μετά από αυτά. Πειθήνιοι και οι δικοί μας πασοκοδεξιοί (ως τώρα θέλανε να το ξεχνάνε, αλλά dna είναι αυτό, και στη πρώτη ευκαιρία εκδηλώθηκαν) ξεσήκωσαν το φλάμπουρο της εξέγερσης. Πετυχημένη η παρατήρηση του Σπύρου Κουζινόπουλου μετά την "επαναστατική" έξαρση των οπλαρχηγών του Θερμαϊκού και την ψήφιση της καταδίκης της κυβέρνησης ότι είναι ώρα να τραγουδήσουν όλοι μαζί το "Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους ....".

Και τι δεν είπαν οι "μαχητές" αντιαριστεροί και συνταγματικοί καθεστωτικοί δημοτικοί σύμβουλοι ειδήμονες (με αρχηγούς τους συναγωνιστές Μαυρομάτη -Τσαμασλή):


Καταργείται το σύνταγμα....

Θα μας φάνε τα λεφτά ....

Νοιάζονται μόνο να βγάλουν το Ξηρό έξω....

Υπονομεύονται τα συμφέροντα του δήμου μας ....

Να συνετιστεί η κυβέρνηση, που δεν λέει αλήθειες ....

Δεν κάνει διαπραγμάτευση η κυβέρνηση ....

Να βγάλουμε ψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης που είναι εναντίον του ελληνικού λαού ....

Θεσμική εκτροπή ....

Τσολάκογλου ....


Αυτοί οι άνθρωποι - έλληνες - αυτοδιοικητικοί έκαναν το καθήκον τους και "συνέτριψαν" την αντιλαϊκή αριστερή κυβέρνηση με το ψήφισμα αποδοκιμασίας της δηλώνωντας με αποφασιστικότητα ότι δεν θα αφήσουν να τους "φάνε" τα χρηματικά διαθέσιμά τους.


Και φυσικά δεν μπόρεσαν να σταθμίσουν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να απαντήσουν στο ιεραρχικό ερώτημα ποιο προηγείται η πατρίδα; ο δήμος; ή ο πολίτης;

Αντί να σταθούν στο πλευρό της κυβέρνησης της χώρας σ' αυτή την πολύ δύσκολη ώρα αποφάσισαν λειτουργώντας ως κομματικά φερέφωνα της ΝΔ να δείξουν με το χειρότερο τρόπο την υποκρισία και την στράτευσή τους στις μνημονιακές επιταγές που στο παρελθόν υπηρέτησαν.

Ευτυχώς δεν φτάσανε στην καταστροφολογία που πλασάρουν οι τοκογλύφοι δανειστές μέσω του Bloomberg: «Αφήστε την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», έγραψε ο αρθρογράφος του πρακτορείου Μαρκ Γκίλμπερτ σχολιάζοντας την απόφαση δέσμευσης των διαθεσίμων, για να συμπληρώσει με πλεόνασμα… λυρισμού: «Ενας έξυπνος μπάρμαν ξέρει πότε είναι ώρα να σταματήσει να σερβίρει στον μεθυσμένο στη γωνία και να φωνάξει τον πορτιέρη. Για την Ελλάδα, το πάρτι του ευρώ ίσως να τελείωσε, είτε φύγει σκοντάφτοντας από μόνη της, είτε αν την πετάξουν έξω για κακή διαγωγή».

Σαν δημότης, σαν πολίτης, σαν Έλληνας αισθάνθηκα ντροπή....

Με αποζημίωσαν όμως οι τοποθετήσεις του Σπύρου Κουζινόπουλου και 
Γιάννη Τσακμάκα που στάθηκαν όρθιοι και ψήφισαν αρνητικά και στις τρεις ψηφοφορίες.
Να σημειώσουμε ότι το ίδιο κείμενο το υπερψήφισαν οι σαμαροβενιζέλοι "επαναστάτες" τρεις φορές. Την πρώτη ως απόφαση, τη δεύτερη ως ψήφισμα και την τρίτη ως ψήφισμα κατά της κυβέρνησης (μετά από πρόταση Τσαμασλή).
Στην τρίτη απλώς κράτησαν τα προσχήματα ψηφίζοντας αρνητικά και οι Γιώργος Καριώτης, Δημήτρης Ματζάρης,  και Ντίνα Μώραλη.

Ακτιβιστής .... εν βρασμώ

Ακούστε και όλη τη συζήτηση που έγινε:



Ψαχτήρι: 0.0 Μαυρομάτης, 8.45 Τσαμασλής, 15.45 Κουζινόπουλος, 26.31 Μόραλη,  36.22 Τσακμάκας, 39.30 Βογιατζής, 44.10 Καριώτης, 46.23 Βογιατζής, 56.29 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ως άκρως αντισυνταγματική, αντικείμενη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αυθαίρετη και καταχρηστική καταδικάζει –με ψήφους 28 έναντι 3- το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Σύμφωνα με ψήφισμα που εξέδωσε στις 21 Απριλίου 2015 το Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού:

1. Απαιτεί την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

2. Καλεί την Κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους Νόμους και να ανακαλέσει άμεσα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

3. Καλεί τη Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να καταδικάσει τη λήψη της.

4. Καλεί το Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι να αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη.

5. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να προβεί σε οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια και σε οποιαδήποτε δικαστική δαπάνη απαιτηθεί στα κρατικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Οι δύο αγωνιστές "φαντάροι" της φωτογραφίας, έχουν βάλει υπερβολικό "ρουζ" στο πρόσωπό τους...Αισθάνονται άσχημοι ή θέλουν να κρύψουν τις ..ατέλειές τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι ακόμη : Ο χειριστής του ολμοβόλου, μπορεί να έβαλε πολύ "σουβά" στο πρόσωπό του για "παραλλαγή" (για "λούφα" δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικό), αλλά εμείς καταλάβαμε ποιος είναι. Είναι η ...μπλε αλεπού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ομιλια μου τονισα (υπαρχει το ντοουμεντο) οτι δεν θα ψηφισω το ψηφισμα αυτο....Τονισα οτι αν και δεν με εκφραζει ο στενα κομματικος χωρος του συριζα,,εγω ειμαι συμπαραστατης της κυβερνητικης προσπαθειας..ειπα .οτι για να κανουν αυτη την κινηση πρεπει να εχει ερθει ο κομπος στο χτενι. ειπα οτι κρατος δημος πολιτης ειναι ενα και αυτο και εγω ειμαι συμπαραστατης της προσπαθειας της ελλαδας που δινει την μαχη των μαχων.Πιστευα οτι μετα την ξεκαθαρη τοποθετηση μου (αφου δηλωσα οτι δεν θα ψηφισω) οτι η ψηφος για ολα θα ηταν αρνητικη.....ομως ο προεδρος μην κοιτωντας προς την μερια μου με περασε παι πας.ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.