Θα είναι ιδιαίτερη χαρά μας να σας δούμε στην εκδήλωση της Παρασκευής, στον Πανελλήνιο, με θέμα «το σκάκι στην ποίηση».

Καταξιωμένοι και διαχρονικά επίκαιροι ποιητές, όπως ο Καβάφης και ο Αναγνωστάκης, καθώς και αρκετοί σύγχρονοι, όπως οι Βαγενάς, Βλαβιανός, Γαρμπής, Γκανάς, Κουτσουμπέλη, Πατρίκιος, Χαραλαμπίδη κ.ά. έχουν εμπνευστεί από το σκάκι και αναφέρονται σε αυτό, κυρίως μεταφορικά.

Οι ηθοποιοί – σκακιστές Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Μακρόπουλος, Μαργαρίτα Παπαδημητρίου και Τάκης Παπαματθαίου θα διαβάσουν έργα των ποιητών και θα αναφερθούν στη σχέση του πνευματικού παιχνιδιού με τη λογοτεχνία και τις άλλες τέχνες. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τους δημοσιογράφους – συγγραφείς Μανώλη Πιμπλή και Δημήτρη Φύσσα. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. (Μαυρομματαίων 26 και Ευελπίδων, Πεδίον του Άρεως) και συγκεκριμένα στο νέο χώρο πάνω από το τένις και δίπλα στη βεράντα του εστιατορίου (είσοδος από το Κολυμβητήριο).

Αμέσως μετά, γύρω στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν αγώνες γρήγορου σκακιού σε ξεχωριστά γκρουπ για μεγάλους και για παιδιά μέχρι 16 ετών.

Σας περιμένουμε!


3ο Blitz “Δούρειος Ίππος στη Λογοτεχνία”
την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015
Στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ. - Μαυροματαίων 26 & Ευελπίδων 2
Στην Αίθουσα δίπλα στο τένις και τη βεράντα του εστιατορίου

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:    Σ.Ο.Ικαρίας – Πανελλήνιος Γ.Σ. - Α.Π.Ο.Κότινος

ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Πανελλήνιος Γ.Σ Μαυροματαίων 26 & Ευελπίδων 2, στην Αίθουσα δίπλα στο τένις με είσοδο από τη βεράντα του εστιατορίου.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ : Ελβετικό Επτά  (7) γύρων με Διεθνή αξιολόγηση  -( FIDE Rating ) σε 2 κατηγορίες :

  1. Γενική κατηγορία
  2. Νέοι κάτω των 16 ετών ( γεννημένοι από 1.1.1999 και μετά )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ BLITZ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015  στις 8.00 μμ περίπου, μετά το τέλος της εκδήλωσης  
“Το Σκάκι στην Ποίηση “
Ανώτατo όριο συμμετοχών : 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα κάθε παίκτης για όλη την παρτίδα.

ΔΙEΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ :  Πέτρος Κολυβάς,

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Μυρσίνη Λυμπερτού

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : Οδυσσέας Βαζελάκης, Μαριάννα Παγκαλή

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ελεύθερη συμμετοχή χωρίς παράβολο

ΕΠΑΘΛΑ

Στους 1ο, 2ο, 3ο κάθε κατηγορίας θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και επί πλέον εκπτωτικά κουπόνια γιά το Δ.Τ.ΙΚΑΡΙΑΣ 2015, Τέλος, το Δ.Τ.ΑΝΩΓΕΙΩΝ “ΙΔΑΙΟΝ ΑΝΤΡΟΝ 2015” θα φιλοξενήσει (  διαμονή και παράβολο ) τρεις από τους κατόχους κουπονιών.
Τα εκπτωτικά κουπόνια δεν μεταβιβάζονται και είναι κατά σειρά : εως 10 συμμετοχές 10 & 5 euro, γιά 11 έως 18 συμμετοχές, 10, 5 & 5 euro και  γιά 19 και πάνω συμμετοχές, 15, 10 & 5 euro.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα έπαθλα δεν μοιράζονται. Ισχύουν τα εξής κριτήρια ισοβαθμίας : 1) Bucholz, 2)  Αριθμός νικών, 3) Παρτίδες με τα μαύρα

ΤΕΛΙΚΗ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:  Στο www.chess-results.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου : skaki64@gmail.com

Για ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, για μεταβολή της Προκήρυξης και για κάθε πρόβλημα που τυχόν παρουσιαστεί, αποφασίζει τελεσίδικα η Επιτροπή αγώνων στην οποία συμμετέχουν οι Κοσμάς Κέφαλος, Οδυσσέας Βαζελάκης, Πέτρος Κολυβάς, Μυρσίνη Λυμπερτού, Μαριάννα Παγκαλή, καθώς και όποιος άλλος κληθεί από την επιτροπή να συμμετάσχει σ’ αυτήν.


Αθήνα  22 / 03 / 2015 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κοσμάς Κέφαλος,, Πέτρος Κολυβάς, Δημήτρης Σταματάκος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.