Αποκαλυπτικός για τις προθέσεις της Τρόικαςαναφορικά με τους μισθούς, ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης, κατά την κατάθεσή του στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. Όπως είπε, όταν η ΕΣΕΕ αντέδρασε στη μείωση μισθών, ο κ. Τόμσεναπάντησε "300 ευρώ, είναι καλά".

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Κορκίδης, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης της Τρόικας στα γραφεία της ΕΣΕΕ το Δεκέμβριο του 2011, διατυπώθηκε το αίτημα για μείωση μισθών.

"Όταν αντιδράσαμε στο αίτημά τους και πήγαμε να κάνουμε σύγκριση με αντίστοιχους μισθούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ξέρετε τι μας είπε ο κ. Τόμσεν; Κάνετε μεγάλο λάθος.Δέστε τους μισθούς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, γιατί εκεί ανήκετε. Όταν τον ρώτησα, ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο μισθός, μου είπε, 300 ευρώ καλά είναι".

Αίσθηση προκάλεσαν, επίσης, οι περιγραφές του κ. Κορκίδη σε ό,τι αφορά τις συνέπειες που είχαν για την αγορά οι επισκέψεις της Τρόικας.

"Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της Τρόικας στη χώρα μας ανά δίμηνο, τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές οι επισκέψεις. Φτάσαμε να έχουμε 77 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ενώ 82 δισ. ευρώ έφθασαν τα κόκκινα δάνεια", ανέφερε χαρακτηριστικα.

Υπογράμμισε ότι δεν είχε εισακουστεί η πρότασή του, όταν είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να βάλει κόκκινες γραμμές στην αγορά, επισημαίνοντας ότι "αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα".

Μίλησε ακόμη για τραγικά λάθη που έγιναν, αλλά και για κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια και για άλλους που βιάστηκαν να την βγάλουν.

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, ή ο τρόπος που μπήκαμε στα μνημόνια", σημείωσε.

Και κατέληξε: "Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση".

πηγή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.