του ακτιβιστή

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη - μέχρι αυτή τη  στιγμή - αιτία στον όρχο του Δήμου Θερμαϊκού, στην Περαία. Στο αμαξοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στα κοιμητήρια της Περαία και είναι ο χώρος που παρκάρονται τα απορριμματοφόρα και τα φορτγά του Δήμου.
Η φωτιά ξεκίνησε από βουνό ξερόκλαδων και προϊόντων κλαδεμάτων που οι υπηρεσίες του δήμου είχαν δημιουργήσει (ΚΑΚΩΣ !!!) στον χώρο του αμαξοστάσιου. Από το σημείο αυτό με τα ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά δεν ήταν δύσκολο να επεκταθεί σε παρακείμενο απορριμματοφόφο που καταστράφηκε ολοσχερώς. Εργαζόμενοι και αιρετοί διαβεβαίωναν πως ήταν προς απόσυρση λόγω του υψηλού κόστους επισκευής του.
Ευτυχώς εργαζόμενοι ταχύτατα απομάκρυναν αρκετά άλλα οχήματα.
Ευγνωμοσύνη οφείλουμε και προς τους πάντα ετοιμοπόλεμους άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν έγκαιρα και κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την κύρια εστία, την οποία και τελικά κατέσβησαν.
Η ατμόσφαιρα σε όλη σχεδόν την Περαία ήταν αποπνυκτική καθώς η πόλη είχε σκεπαστεί από πυκνό μαύρο καπνό.
Μεταξύ των ανησυχούντων αιρετών που έσπευσαν διακρίναμε τον Πρόεδρο του ΔΣ Σπύρο Αδαμίδη τους αντιδημάρχους Φεστερίδη, Μήλιο, Τσουρού, Γιάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Μάκη Μπίρο.
Για πιθανό εμπρησμό μίλησε ο Νίκος Γιάκης που δεν απέφυγε να το συνδέσει (για άγνωστο σε μας λόγο) με χθεσινή πυρκαγιά σε οικία υπαλλήλου του Δήμου και γραμματέα της αντιδημαρχίας του στην Επανομή.


Τελικά ήταν επόμενο να συμβεί μετά την αλόγιστη εναπόθεση προϊόντων κλαδεμάτων και χόρτων αποψίλωσης, όπου βρούμε. Η προσπάθεια περισσυλογής των υλικών κλαδεμάτων (όπως και τα ογκώδη) μπορεί να γίνεται φιλότιμα από τις υπηρεσίες του Δήμου μερικές φορές αλλά αυτό φαίνεται πως δεν φτάνει. Έχουν δημιουργηθεί πολλαπλά σημεία ανεπίσημα σταθμών μεταφόρτωσης που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους μόλυνσης, πυρκαγιών και σαφώς υποβάθμισης περιοχών του Δήμου. Μια παρόμοια εστία ήδη εδώ και μήνες λειτουργεί (προφανώς παράνομα) στον χώρο του ΚΑΠΠΑ (επόμενη φώτο τραβηγμένη σήμερα) γεννώντας ερωτηματικά και πλήττοντας την εικόνα του Δήμου μας σε ντόπιους και επισκέπτες.

Συγχαρητήρια στον Δήμο Θερμαϊκού: Μεταμόρφωσε το ΚΑΠΠΑ σε ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) !!!



Έπρεπε (ήδη από χρόνια) να χαρακτηριστεί ένας χώρος ως πραγματικός σταθμός μεταφόρτωσης ογκωδών και ίσως είναι καιρός να σκεφτούν επιτέλους και να υιοθετήσουν την πρόταση της Πρωτοβουλίας για την εκμετάλλευση του σπαστήρα ξερόκλαδων και τη δημιουργία πέλλετ για τις ανάγκες θέρμανσης δημοτικών κτιρίων, που και το πρόβλημα θα μειώσουν αλλά και κέρδος θα υπάρχει.








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.