του ακτιβιστή

Η απόρριψη μπάζων, ογκωδών και υπολειμάτων αποψιλώσεων και κλαδεμάτων ΟΠΟΥ ΔΕΙ έχει ξεπεράσει πια τα όρια ανοχής των κατοίκων στον δήμο Θερμαϊκού.
Δεν έφτανε η μετατροπή του ΚΑΠΠΑ από τον Δήμο σε σταθμό μεταφόρτωσης ογκωδών και σκουπιδότοπο. Δεν φτάνει η συνεχής για εβδομάδες παραμονή των κλαδεμάτων στους δρόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή και καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δεν φτάνει η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να εξεύρει χώρο για τα ογκώδη και να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα.



Να που και ιδιώτες κι επιχειρηματίες στο βωμό της "ευκολίας" και μιμούμενοι την ανάλογη συμπεριφορά των δημοτικών αρχών, ως άλλες "παστρικοθοδώρες" κρατούν το σπίτι τους καθαρό ρίχνοντας τα βρώμικα σε γειτονικούς χώρους.

Έτσι προφανώς έδρασε και ο ξενοδόχος που έκρινε ότι θα μπορούσε να αποθέσει τα μπάζα από γκρεμισμένη οικία σε παρακείμενο οικόπεδο στη διασταύρωση της λεωφόρου Θεσσαλονίκης με την κάθετο οδό που οδηγεί προς το ξενοδοχείο ΣΑΝΤΑ και την παραλία. Και χθες "μπάζωσε" το γωνιακό οικόπεδο (πρόκειται για το οικόπεδο που ήταν προορισμένο για σχολείο, αλλά το έχασε ο δήμος - κατ' άλλους το παρέδωσε λόγω ανικανότητας - στους ιδιώτες) με τα απόβλητα οικοδομικά υλικά.


Μετά από παρέμβαση του Αστυνομικού τμήματος Ν. Επιβατών, προσήχθη ο επιβλέπων μηχανικός του επιχειρηματία και ορίστηκε δικάσιμος. Στη συνέχεια υποχρεώθηκε ο υπεύθυνος να αποδεχθεί την μεταφορά των αποβλήτων σε σπαστήρα στην περιοχή της Θέρμης.

Απευθυνθήκαμε στον Δήμο όταν διαπίστωσαμε την ενέργεια μετατροπής του οικοπέδου σε ΣΜΑ (φωτο 1) και μετά λίγη ώρα διαπιστώσαμε πως έσπευσε γερανοφόρο γκρέιντερ και φορτηγά που ξεκίνησαν την μεταφόρτωση και καθαρισμό του χώρου (φωτο 2).



Οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στον αντιδήμαρχο κ. Φεστερίδη για την ενημέρωσή μας αλλά και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μπίρο που επιτόπου επέβλεπε την απομάκρυνση των υλικών).

Ελπίζουμε να καθαριστεί γρήγορα κι επιμελώς ο χώρος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Άδεια γιά τήν προσθήκη ορόφου στό ξενοδοχείο "Σαντά" δόθηκε από τήν Πολεοδομία?
    Άδεια γιά τό υπόγειο δίπλα στήν πισίνα?
    Άδεια γιά αυτήν τήν ίδια τήν πισίνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το αν υπάρχει άδεια για την πισίνα δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε όμως ότι η πισίνα θα συνεχίσει να βρίσκεται στην "μέση του δρόμου" γιατί κάποιοι φωστήρες έτσι ψήφισαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.