Με κάποιο τρόπο στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε όλα εκείνα τα πολιτευματα τα οποία ο Πλάτωνας στη πολιτεία του ανέφερε ως διεφθαρμένα. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρισουμε λοιπόν την σημερινή κοινωνία μας ως τιμοκρατικη αφού το μόνο που μας απασχολεί είναι η απόκτηση πλούτου, οι διακρίσεις και πάσης φύσεως ηδονές.

Είναι ταυτόχρονα ολιγαρχικη γιατί αφενός την εξουσία την "έχουν" οι ολίγοι και αφετέρου γιατί οι πλούσιοι και δυνατοί προσπαθούν να διατηρηθούν ψηλά με κάθε μέσο και να ασκούν την εξουσία έμμεσα ή άμεσα , ενώ οι "αδύναμοι" μαι φτωχοί προσπαθούν να φέρουν ριζικές αλλαγές στο πολίτευμα.
Έπειτα έρχεται το πολίτευμα που υποστηριζουμε ότι έχουμε, η Δημοκρατία. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και ζει όπως θέλει. Ωστόσο αυτό που έχουμε σήμερα περισσότερο με επιφαση της δημοκρατίας μοιάζει καθότι οι μάζες απλώς αφήνονται αποχαυνωμενες στην πλάνη τους.

Η αναρχία, αν και ακόμα δεν έχει φτάσει στην πλήρη έξαρση της, έχει κάνει την εμφάνιση της σε διάφορες στιγμές και τόπους. Ωστόσο οι ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΙ απλώς καταστρέφουν πράγματα και κτίρια , τα οποία φυσικά αδυνατούν να σκεφτούν ότι οι ίδιοι θα τα πληρώσουν.

Τέλος, αν και δεν έχουμε μια ξεκάθαρη τυρρανιδα, εντούτοις υφίσταται καθώς την έχουν καλύψει πολύ καλά , πρώτα δείχνοντας ότι την εξουσία την έχει ο δήμος, ο λαός ενώ ταυτόχρονα κάνουν αυτόν τον λαό όλο και περισσότερο μαζοποιημενο και απαθή.

Όλα αυτά είναι μια απλή συσχέτιση του έργου ενός πολύ μεγάλου φιλοσόφου της αρχαιότητας με την σημερινή κοινωνία.

Ωστόσο εμάς τώρα μας απασχολούν πιο σοβαρά θέματα , όπως αν η Ελλάδα θα μπορέσει να στηρίξει τον διαγωνισμό της euro

Leonidas Vagdas
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.