Στο πρωτοδικείο με θυμόντουσαν, πείτε τι θέλετε, να σας βοηθήσουμε. Ό,τι έγραψα στην καταγγελία μου, απάντησα. Μα αν πάτε χωρίς εκπροσώπηση δεν θα εισακουστείτε. Και σας πονάει εσάς περισσότερο από μένα; Δεν σας ενδιαφέρει η δικαίωσή μου, μόνο τα χρήματα. Πρωτοκόλλησα το έγγραφο κι έφυγα.

Στο σχολείο έγιναν όλα τα θεϊκά. Μπορώ να δω την επιστολή, μου λέει ένας από τους καθηγητές του. Το διαβάζει, λέει, μα αυτά δεν γίνονται σε κανένα σχολείο. Δεν με ενδιαφέρει, του απαντώ, τέτοια μόρφωση απαιτώ να του παρέχετε, γι' αυτό πληρώνεστε. Άρχισε να λέει πάλι για εγκυκλίους. Εσείς φταίτε του λέω, εσείς είστε οι διδάσκαλοι. Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο, του λέω, την απάντησή σας την θέλω εγγράφως. Δεν γίνεται εγγράφως, μου λέει, δεν είμαστε υποχρεωμένοι! Γιατί, τον ρωτώ. Γιατί μπορεί την απάντηση να την χρησιμοποιήσετε, μου απαντά! Ορίστε του λέω, και του δίνω την επιστολή μου, εγώ σας τα δίνω εγγράφως, χρησιμοποιήστε τα. Είναι οι πεποιθήσεις μου και ό,τι κι αν μου κάνετε εγώ θα τις τιμήσω. Μα εσείς γράφετε καλά πράγματα, λέει (σημείωση: αυτοί είναι οι μορφωμένοι, κι εγώ η αμόρφωτη). Τότε του λέω να γράψετε μία απάντηση για την οποία δεν θα ντρέπεστε και θα μπορέσετε να σταθείτε αντάξιός της, στην περίπτωση που εγώ την χρησιμοποιήσω. Κατά την δική σας κρίση έχει αυτά τα προσόντα ο γιος σας, μου λένε. Ε, γράψτε αυτό ως απάντηση, τους λέω. Συνέχισαν τα «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε εγγράφως» και τους είπα, τότε να μου δώσετε τον νόμο που σας απαλλάσσει. Αν δεν το κάνετε θα σας καταγγείλω στο υπουργείο. Κι έφυγα.

(Την επαίσχυντη απάντηση των επαϊόντων περιμένω για να δώσω και σε αυτούς ΕΓΓΡΑΦΩΣ την ευθύνη τους. Πρώτα όμως να ξεφτιλιστούν.)









Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.