του ακτιβιστή

Δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, που και στα δύο έχουμε την εντύπωση ότι η ταραχή του Δημάρχου τον οδήγησε σε απώλεια της ψυχραιμίας του.

Το πρώτο ήταν (μπήκε εμβόλιμα) αυτό που σχετιζόταν με την υπεξαίρεση του ποσού από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ και που η τοποθέτηση Τσακμάκα οδήγησε τον Δήμαρχο να αναζητεί άλλη "κατηγορία" σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της Συμπολιτείας, μιας και το "bulling" την ενδεχόμενη ευθύνη  του στην υπεξαίρεση κατέρρευσε. Έτσι φαίνεται να ανοίγει νέο κεφάλαιο στην "τσακμακιάδα" με την προσπάθεια πλέον να χρεωθεί στον κ. Τσακμάκα η πλημμελής λειτουργία των κοιμητηρίων του Δήμου επί διοίκησης Αλεξανδρή και η "κλοπή" των δημοτών κατά την διάνοιξη τάφων (;) από ιδιώτες εργολάβους καθώς προαναγγέλθηκε δικαστική διερεύνηση.

Την τοποθέτηση του συμβούλου της Συμπολιτείας που οδήγησε στην πρώτη υποχώρηση (και αλλαγή πλεύσης του κ. Μαυρομάτη) μπορείτε να την διαβάσετε εδώ ( Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία κατά Ι.Τσακμάκα).

Το δεύτερο και μείζον θέμα (και με παράπλευρες απώλειες στα έσοδα του δήμου, ως φαίνεται) είναι
η ανατροπή των σχεδίων της ηγετικής ομάδας της διοίκησης για εκμετάλλευση, από την ΤΕΘ, των αναψυκτηρίων του Ποταμού της Επανομής και της έκτασης των 23,5 στρεμμάτων. Μετά την γνωστοποίηση της απόρριψης της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (έγραψε γι' αυτό ο ακτιβιστής εδώ: Κόλαφος για Μαυρομάτη-Μισαλέμη και η δεύτερη απόρριψη της "προικοδότησης" από την Αποκεντρωμένη) η διοίκηση Μαυρομάτη προχώρησε σε αναδιάταξη του σχεδιασμού της και έβαλε θέμα δημοπράτησης των αναψυκτηρίων από τον Δήμο και όχι από την ΤΕΘ. Και μάλιστα χωρίς να αναφερθούν στην απόφαση της Περιφέρειας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας τους έχει ήδη γίνει γνωστή.

Έτσι κινδυνεύουν να υποπέσουν σε νέα γκάφα δημοπρατώντας αυτά που σύμφωνα με την απόφαση - από κοινού με την παράταξη Τσαμασλή - είχαν παραχωρήσει ήδη στην ΤΕΘ και συνεπώς δεν τους ανήκουν. Ακροβατώντας μεταξύ άγνοιας και ανικανότητας πλέον η διοίκηση πιάστηκε από τη σανίδα σωτηρίας που της  προσέφερε αυτοβούλως ο κ. Τσαμασλής υποδεικνύοντάς  της "παράτυπη" λύση - με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις - ώστε να μην χαθεί η τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν. Έτσι με πρωθύστερες επαναδιατάξεις της αρίθμησης θεμάτων της ΗΔ και από κοινού συμφωνία για ανάκληση της απόφασης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΘ με την οποία της παραχωρούνταν τα φιλέτα του Ποταμού, ευελπιστούν ότι θα ξεπεράσουν την 4μηνη εμμονικού τύπου καθυστέρηση.

Μάλιστα ενδιαφέρον είχε η πρόταση που τους έκανε ο "συνοδοιπόρος" της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αφού  δημοπρατήσουν τα αναψυκτήρια, θα μπορούν να τα παραχωρήσουν στην ΤΕΘ δημοπρατημένα ήδη. Προφανώς και ξέρουν από τερτίπια οι δύο "σύμμαχοι και συμπλέοντες σε θέματα" (έτσι ακριβώς ειπώθηκε) Τσαμασλής και Μαυρομάτης.

Για το θέμα της ανάκλησης της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα πρέπει να σημειώσουμε το ατόπημα του Δημάρχου, ο οποίος χωρίς να προσδιορίσει και αποδείξει τα λεγόμενά του, καταφέρθηκε σε εξωθεσμικούς πολιτικούς παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση της Περιφέρειας. Θέση που και αστήρικτη είναι αλλά και μειώνει πλήττοντας την ανεξαρτησία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία δεν είχε αμφισβητηθεί από τον κ. Μαυρομάτη κατά το πρόσφατο παρελθόν όταν απέρριπτε αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης Αλεξανδρή (για την ΤΕΘ κ.α.)

Και αντί να ζητήσει συγνώμη για την επιλογή του που οδηγεί πιθανότατα σε απώλεια εσόδων για τον Δήμο λόγω μη έγκαιρης ενοικίασης των αναψυκτηρίων επιτέθηκε στην Συμπολιτεία που κατέθεσε τις ενστάσεις στην αυθαίρετη παραχώρηση. Δίνοντας άμεση απάντηση ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, κάλεσε το δήμαρχο και όσους αβασάνιστα διατυπώνουν παρόμοιες αστήρικτες αιτιάσεις, να προσκομίσουν στοιχεία προς τεκμηρίωση και επιβεβαίωση των καταγγελιών τους. «Αν εντός της αυριανής ημέρας δεν προσκομιστούν αυτά τα στοιχεία, τότε θα πρόκειται για συκοφαντία του αισχίστου είδους», είπε, χωρίς να υπάρξει καμία απάντηση.

Άσχημη εντύπωση δημιούργησε η στάση του Δημάρχου που δεν είχε την ευθύτητα να παραδεχθεί ότι ήταν σε γνώση του η ανάκληση της απόφασης παραχώρησης από την Περιφέρεια που φυσικά εξ αυτού του γεγονότος προήλθε η εσπευσμένη αλλαγή ρότας στην δημοπράτηση.

Στο παρακάτω βίντεο συμπεριλάβαμε τα σημαντικότερα ηχητικά highlights της χθεσινής συνεδρίασης, που άλλα βγάζουν γέλιο κι άλλα περίσκεψη .... 




ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΗΧΗΤΙΚΟ

Όλη τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να την ακούσετε πατώντας ΕΔΩ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.