του ακτιβιστή

Αλγεινή εντύπωση έχει δημιουργήσει στους δημότες η χυδαία συμπεριφορά του Προέδρου της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού ΑΕ κ. Μισαλέμη Ιωσήφ, ο οποίος χρησιμοποιώντας σκαιότατο λεξιλόγιο επιτέθηκε στους δημοτικούς συμβούλους της Συμπολιτείας (εις επήκοον όλου του δημοτικού συμβουλίου) υβρίζοντάς τους και απειλώντας τους με σεξιστική αγοραία ρητορική.
Και παρότι οι λέξεις και οι εκφράσεις χαρακτηρίζουν το εκάστοτε υποκείμενο, θα επιχειρήσουμε να αντιπαρέλθουμε την ανεύθυνη βωμολοχία που εκτοξεύθηκε, για τον λόγο πως αυτό ήταν απότοκο της δεινής θέσης που βρέθηκε η παράταξη Μαυρομάτη στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει με επιχειρήματα την επιμονή  προικοδότησης της ΤΕΘ (στην οποία προΐσταται ο φαντασιακός επιβήτωρ) με τα τουριστικά "φιλέτα" της Επανομής .
Για χάριν αστειότητος και μόνον θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε την προσπάθεια ανασκευής της ύβρης από τον θρασύτατο θύτη που μην έχοντας το θάρρος να μεταμεληθεί (όπως σχολίασε ο Κουζινόπουλος) δικαιολογήθηκε πως "η λέξη είναι εκ παραδρομής" και "του ξέφυγε" και "είναι σχήμα λόγου" και πως "δεν την εννοούσε με την έννοια που εννοείται" καταλήγοντας τελικά να ζητήσει συγνώμη.

Η ομοβροντία επιχειρημάτων (που θα έπρεπε να πείσουν τους κατά γενική ομολογία μάλλον ανημέρωτους ως προς την απόρριψη της προηγούμενης αντίστοιχης απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δημοτικούς σύμβουλους Μαυρομάτη) των Κουζινόπουλου, Τσακμάκα, Ζδούκου, Μόραλη και Ζαριφέ απομάκρυνε οποιοδήποτε φύλλο συκής έκρυβε τη γύμνια των δικαιολογήσεων της παράτυπης και πρόδηλα χαριστικής "προικοδότησης".
Με την επικρεμάμενη  παράβαση καθήκοντος, όπως κατέθεσε ο  Σπύρος Κουζινόπουλος, με την προκλητικά μειωμένη τιμή μισθώματος των περιπτέρων όπως απέδειξε ο Γιάννης Τσακμάκας, με την απαγόρευση της οικονομικής διευκόλυνση σε ζημιογόνες επιχειρήσεις από τον Δήμο, όπως τόνισε ο Θοδωρής Ζδούκος, με την προτροπή να κλείσει η ΤΕΘ αν δεν έχει αντικείμενο, όπως πρότεινε ο Ντίνα Μόραλη και με την Έφη Ζαριφέ να αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να χάνει έσοδα ο Δήμος που βρίσκεται στα κόκκινα και να τα χαρίζει στην ΤΕΘ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδειχθεί σε δύο περιπτώσεις που όπως αναφέρθηκε ίσως άπτονται περιπτώσεων πλαστογραφήσεως ή παραποιήσεως εγγράφων. Η πρώτη αφορά την αλλαγή του πιθανολογούμενου τιμήματος εσόδων, άρα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που δίδεται με την παραχώρηση των αναψυκτηρίων και την προχρονολογημένη ημερομηνία. Η δεύτερη αφορά την αμφισβητούμενη από το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής Αντώνη Παρταλιού, της ομόφωνης απόφασης του οργάνου και της μάταιης αναζήτησής της από τον Σπύρο Κουζινόπουλο στην συνεδρίαση.

Εν κατακλείδι θα πρέπει να σημειώσουμε πως ενώ από τον Φεβρουάριο θα μπορούσε ο Δήμος να δημοπρατήσει τα αναψυκτήρια (που θα έφερναν ζεστό χρήμα στα ταμεία του Δήμου) με τις προχειρότητες, τις παρατυπίες αλλά και τις ακατανόητες (ή μάλλον εξηγήσιμες όπως τονίστηκε ; ) εμμονές για παραχώρηση στην ΑΕ φαίνεται πως θα χαθεί ακόμη μια καλοκαιρινή σεζόν για την παραλία του ποταμού. Ή μήπως να προσανατολιστούν οι διοικούντες σε μια χειμερινή αξιοποίηση των αναψυκτηρίων, όπως τρολλάροντας πολύ εύστοχα ποστάρησε ο αιθερόπλωος ;


ΥΓ.  Ξέχασα να αναφερθώ στον σεβασμό που επέδειξαν μέλη της διοίκησης στην βοήθεια Τσαμασλή. Να σκεφτούν μήπως όταν θα λείπει ο Μαυρομάτης να τον βαφτίζουν αντ' αυτού;;; ΛΕΜΕ !!!

Και τώρα μπορείτε να ακούσετε την συνεδρίαση,  σε δύο μέρη. Για όσους θέλουν επιλεκτικά κάποια αποσπάσματα μπορούν να ακούσουν το τρίτο ηχητικό (έχει και ρεφρέν). 







Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.