Κλειστοί θα μείνουν οι Δήμοι όλης της χώρας από τις 12 το μεσημέρι και μετά αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Η Ομοσπονδία αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α), καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων.
Συγκεκριμένα, ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου (πλ. Κλαυθμώνος). Αίτημα της κινητοποίησης είναι η άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.