Και νέα τροποποιητική πρόταση είχαμε σήμερα το βράδυ από τον Γιούνκερ, ο οποίος με επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητά μια νέα διευθέτηση ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις.

Η τελευταία αυτή πρόταση του Γιούνκερ που μάλλον αναιρεί την προηγούμενη κατάργηση του ΕΚΑΣ και ζητά μέχρι αύριο (Τρίτη 30/6/2015) το πρωί από τον κ. Τσίπρα να αποστείλει επιστολή στο Eurogroup, στους Γιούνκερ, Ντάισλμπλουμ και Μέρκελ, στην οποία να αποδέχεται την πρόταση, παράλληλα αναμένει από τον Έλληνα πρωθυπουργό να προτρέψει τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Έτσι δεσμεύεται να γίνει νέο έκτακτο Eurogroup το οποίο θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τέλη Ιουλίου και θα υπάρξει δέσμευση να συζητηθεί η διευθέτηση του χρέους τον Οκτώβριο του '15.

"Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη" είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

"Ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι" προσθέτει το Μαξίμου.

Σχόλιο ακτιβιστή:
Θεωρούμε ότι παρόμοιου τύπου προτάσεις δεν γίνονται για την πραγματικά λύση της κατάστασης αλλά μάλλον για τον επηρεασμό της ελληνικής κοινής γνώμης και των Ελλήνων ψηφοφόρων ώστε να υπερψηφίσουν το ναι. Η τελευταία (με αναφορά στο ΕΚΑΣ) στοχεύει ξεκάθαρα στο κoμμάτι των συνταξιούχων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.