Αγαπημένο κίνημα του Avaaz,

Έχω άσχημα νέα: η ραχοκοκαλιά του κινήματός μας, η τεχνολογία που μας συνδέει μέσα από κάθε εκστρατεία ελπίδας και αλλαγής, δεν μπορεί πια να μας στηρίξει.

Όταν οι τεχνικοί μας πρωτοέφτιαξαν την πλατφόρμα του Avaaz, ούτε που είχαμε ονειρευτεί ότι θα γινόμασταν τόσοι πολλοί. Τότε, η μεγαλύτερη λίστα email ακτιβισμού στον κόσμο ήταν μόνο 3 εκατομμύρια, ένα κλάσμα των 42 εκατομμυρίων που είμαστε σήμερα. Η άνευ προηγουμένου επιτυχία του Avaaz έχει φτάσει την τεχνολογία μας στα όριά της, με 5 διακοπές λειτουργίας σε 4 μήνες. Κι έτσι η ομάδα μας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έχουμε μία μόνο επιλογή:

Πρέπει να ξαναχτίσουμε την τεχνολογία μας απ’ την αρχή.

Αυτό μπορεί να αποτελέσει είτε ένα σοβαρό πρόβλημα, είτε μια σπουδαία ευκαιρία για να δημιουργήσουμε την ισχυρότερη τεχνολογία για κοινωνική αλλαγή που υπήρξε ποτέ στον κόσμο -- τεχνολογία που θα μπορούσε να εκτοξεύσει στο κίνημά μας σε επίπεδα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Η υπάρχουσα ομάδα μας ήδη δουλεύει με τρελούς ρυθμούς για να κρατήσει το σύστημα σε λειτουργία, γι’αυτό πρέπει να προσλάβουμε νέους ειδικούς που θα φτιάξουν το καινούριο Avaaz. Αυτό κοστίζει, κι αν θέλουμε ταυτόχρονα να συνεχίσουμε τις εκστρατείες μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή και τη λιτότητα, την προστασία της φύσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά. Αλλά αν ο καθένας και καθεμιά από εμάς στηρίξει με ένα μικρό ποσό, μπορούμε να συγκεντρώσουμε αρκετά για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση.

Κάνε κλικ για να βοηθήσεις να ξαναφτιάξουμε το Avaaz δυνατότερο από ποτέ: 


Το Avaaz είναι πολύ περισσότερο από ένας απλός ιστότοπος -- η τεχνολογία μας είναι ο αφανής ήρωας του κινήματός μας. Κοντεύουμε να φτάσουμε ένα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ διαδικτυακές δράσεις! Δες τι μας επιτρέπει να κάνουμε μαζί:
  • Στέλνουμε 42 εκατομμύρια emails μέσα σε λίγες ώρες (ποιος άλλος μπορεί να το κάνει αυτό;!)
  • Εκατομμύρια από εμάς υπογράφουμε, στηρίζουμε οικονομικά, κοινοποιούμε, στέλνουμε μηνύματα, παίρνουμε τηλέφωνα και ασκούμε πίεση σε πολιτικούς.
  • Οργανώνουμε χιλιάδες δράσεις εκτός διαδικτύου που μας φέρνουν πιο κοντά, όπως η Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα.
  • Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να ξεκινήσει τη δική του εκστρατεία.
  • Συμμετέχουμε διαδραστικά μέσα από εργαλεία όπως ο χάρτης με τις ιστορίες μας αλλά και ζωντανά chats
  • Κρατά όλα τα δεδομένα και τα προσωπικά μας στοιχεία ασφαλή(αυτό είναι πολύ σημαντικό)
  • ...και όλα αυτά, και ΠΟΛΛΑ άλλα, σε 17 γλώσσες!
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τεράστιες ιστοσελίδες όπως το Facebook και το Google να λειτουργούν άψογα, αλλά αυτοί έχουν *χιλιάδες* τεχνικούς. Το Avaaz έχει μόνο 15. Η μικροσκοπική μας ομάδα κάνει απίστευτα πράγματα, αλλά είναι αδύνατον να τους ζητήσουμε να αναλάβουν περισσότερη δουλειά από αυτή που ήδη έχουν. Χρειαζόμαστε μια νέα ομάδα από κορυφαίους προγραμματιστές και αρχιτέκτονες συστημάτων.

Στήριξε για να βοηθήσεις να ξαναφτιάξουμε το Avaaz δυνατότερο από ποτέ:


Το Avaaz είναι ένα μοναδικό, παγκόσμιο κίνημα πολιτών. Eίμαστε 100% ανεξάρτητοι και αυτοχρηματοδοτούμενοι -- δεν δεχόμαστε χρήματα από κυβερνήσεις, εταιρείες, ιδρύματα ή χορηγούς. Και οι αποφάσεις για το ποιες εκστρατείες θα οργανώσουμε λαμβάνονται συλλογικά από όλους και όλες εμάς. Το Avaaz ανήκει σε όλους μας και οι μόνοι που μπορούν να δώσουν εντολές στην ομάδα του Avaaz είναι τα μέλη του κινήματος. Γι’ αυτό και κάνω μια πρόταση σε εσάς, τα αφεντικά αυτού του κινήματος: Ας συγκεντρώσουμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε το μέλλον πιο ισχυροί από ποτέ.

Ξέρουμε πως το Διαδίκτυο μπορεί να γίνει δύναμη αλλαγής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συσπειρώνονται χωρίς τη διαμεσολάβηση μεγάλων εταιρειών ή ισχυρών συμφερόντων. Ας κρατήσουμε ζωντανό αυτό το πολύτιμο κινηματικό όραμα για το Διαδίκτυο, δημιουργώντας την καλύτερη τεχνολογία που υπήρξε ποτέ για να αλλάξουμε τον κόσμο.

Με ελπίδα και ευγνωμοσύνη,

Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz.

ΥΓ. Αν είσαι εξαιρετικός τεχνικός συστημάτων υπολογιστών (ή αν ξέρεις κάποιον/α) και θα ήθελες να συμβάλεις με τις ικανότητές σου σε ένα από τα πιο αξιόλογα τεχνολογικά συστήματα για κοινωνική αλλαγή στον κόσμο, θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε. Το Avaaz ψάχνει για Chief Technology Officer, Director of Engineering και Senior Developer. Κάνε αίτηση εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τι είναι το Avaaz.org (Eλευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=433811

Πορτρέτο του Avaaz στη Guardian - Guardian Observer Profile on Avaaz:
http://www.theguardian.com/technology/2013/nov/17/avaaz-online-activism-can-it-change-the-world

Η Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους - New York climate march draws hundreds of thousands (Yahoo)
http://news.yahoo.com/massive-york-march-aims-focus-worlds-eyes-climate-111853341.html

Προφίλ του παγκόσμιου κινήματος Avaaz - Profile: Global Campaign Group Avaaz (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-17199253

O άνθρωπος πίσω από το Avaaz - The man behind Avaaz (Economist Magazine Intelligent Life)
http://moreintelligentlife.com/content/features/robert-butler/man-behind-avaaz

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.