Προφανώς και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι η κατοχύρωση της δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Αυτό προκύπτει τόσο από τις κρίσεις και παρεμβάσεις όλου σχεδόν του ιερατείου της Γερμανίας και των δορυφόρων της που επιχειρούν είτε να καταστήσουν άκυρο το δημοψήφισμα είτε να εκβιάσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους απειλώντας με ψεύτικες και ανυπόστατες καταστάσεις (έξοδο από ευρώ κλπ) σε περίπτωση που επιλέξουν το ΟΧΙ.
Νέα και τελευταία σημειώνεται η προκλητική, αντιδημοκρατική και αήθης "έκφραση" της ελπίδας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς  να αναλάβει μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο Σουλτς έκανε τις δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και σε μηδέν χρόνο χρησιμοποιήθηκαν από τα διαπλεκόμενα και στρατευμένα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
«Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», είπε ο Σουλτς στην εφημερίδα.
Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

«Απρόβλεπτος ο Τσίπρας»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».
«Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.