Ο ελληνικός λαός έντιμα και ειλικρινά, για ακόμη μια φορά, δήλωσε, πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των «δανειστών». Η πρώτη φορά ήταν στις εθνικές εκλογές, τώρα και με το Δημοψήφισμα, ακόμη πιο ξεκάθαρα και κατηγορηματικά.
            Τέσσερα εκατομμύρια έλληνες πολίτες, με ήδη ρυθμιζόμενες οφειλές, δύο εκατομμύρια άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επιτηδευματίες, είπαν την απόλυτη αλήθεια στους θεσμούς:
            Οι όροι που μας επιβάλατε, ήδη από το 2010, αποδείχθηκαν καταστροφικοί και χωρίς προοπτική, οι νέοι προτεινόμενοι όροι δεν έχουν επίσης καμία προοπτική – τους απορρίπτουμε ως απαράδεκτους.
             Το δημοψήφισμα, αποδείχθηκε ορθή επιλογή, αφού και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, οι «θεσμοί» απ΄τη μια, και οι λαοί της Ευρώπης απ΄την άλλη - με αιχμή τον ελληνικό λαό - δείχνουν να μην αγνοούν τη νέα δυναμική των εξελίξεων. Αναμένουμε να επικρατήσει η σύνεση και η λογική προς το κοινό συμφέρον.
             Για πρώτη φορά ακούσθηκε για το «λάθος» του Δ.Ν.Τ., που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας, όπως δήλωσε ο πρώην ισχυρός άντρας του Δ.Ν.Τ., μέλλει να διερευνηθεί κατά πόσο πρόκειται για λάθος ή σκοπιμότητα, όπως σαφέστατα υπονοεί ο Ντομινίκ Στρος Καν.
            Το Αμερικάνικο κογκρέσο, επίσης επιρρίπτει σοβαρή ευθύνη στο Δ.Ν.Τ.      , για το χειρισμό του ελληνικού ζητήματος.
             Οι «θεσμοί» αυτοδιαλυόμενοι, αποφεύγουν να πάρουν θέση, παρά αναφέρονται αποσπασματικά και αόριστα στο ζήτημα, αρκούμενοι σε δηλώσεις για μελλοντική αντιμετώπιση του ζητήματος!
             Το κακό προηγούμενο με την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα σε Ισπανία ή Ιταλία, δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή στάση των «θεσμών», οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαία ταχύτητα. Η ιστορία απέδειξε, πως οι λαοί εν τέλει αποφασίζουν!
             Το ψευτοδίλημμα, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, Ευρώ ή δραχμή, καθώς και τα σενάρια  περί διχασμού, τα πέταξε στα σκουπίδια ο ελληνικός λαός, μαζί με τους εμπνευστές τους – και ήταν πολλοί!
            Ήδη, υλοποιώντας την σαφή λαϊκή εντολή, οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για κοινή προσπάθεια και αγώνα, προς επίτευξη μιας άμεσης και βιώσιμης συμφωνίας, εντός της Ευρωζώνης.
 Καλή επιτυχία !
              
             
            Βέροια 6/7/2015                                    Ουρσουζίδης Ν.Γιώργος

                                                                         Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.