Αυτοί που σήκωσαν το ανάστημά τους στη Βουλή, δέχονται έναν πολύ βρόμικο πόλεμο από εγχώρια και διεθνή κέντρα, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σήκωσε το γάντι που είχε πετάξει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, καλώντας τους επικριτές του να αναλογιστούν τί θα σήμαινε ένα εναλλακτικό σχέδιο. 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Το όχι δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε» που διοργάνωσε στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη, η ιστοσελίδα iskra. Με αυτήν την πρωτοβουλία, η Αριστερή Πλατφόρμα επιχείρησε να προβεί σε επίδειξη ισχύος και παράλληλα να στείλει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ένα σημαντικό τμήμα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με την απόφασή του να αποφύγει τη ρήξη με τους δανειστές και να συνάψει μαζί τους μια «μνημονιακή» συμφωνία. 
Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε ιδιαίτερα στο «όχι» του δημοψηφίσματος αλλά και στην καταψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή. Όπως υπογράμμισε «είμαστε περήφανοι για το 'όχι'» στη Βουλή «κι ας ξέραμε ότι αυτό θα συνεπέφερε την απομάκρυνσή μας από την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως «δεν είμαστε στην Αριστερά για να κυνηγάμε καρέκλες και αξιώματα». 
«Το 'όχι' δεν ήταν τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από την υπεράσπιση των αξιών και αρχών της Αριστεράς και της πατρίδας μας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.   
Ο Παναγιώτης ΛαφαζάνηςEUROKINISSI
Ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για «συντροφικά μαχαιρώματα από στελέχη και ηγετικές μορφές στον ΣΥΡΙΖΑ», μετά την καταψήφιση των μέτρων στη Βουλή. «Δεν πρόκειται να απαντήσω στις συντροφικές κατηγορίες», σημείωσε. Παράλληλα, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι υπονομεύει το κόμμα και την ενότητά του. 
«Η χώρα διαθέτει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια, η οποία προϋποθέτει τη ρήξη με το καθεστώς της εθνικής υποτέλειας», είπε ο κ. Λαφαζάνης. «Δεν είναι η ώρα να παρουσιάσω όλο το πρόγραμμα αυτής της εναλλακτικής λύσης», συμπλήρωσε, ωστόσο τόνισε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η εθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλο ένα είναι να κρατικοποιηθούν όλες οι στρατηγικές επιχειρήσεις – τασσόμενος ευθέως κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Έκανε λόγο και για μεγάλη διαγραφή του δημόσιου χρέους, προκειμένου «η χώρα να έχει μέλλον». 
Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και τη λιτότητα, τόνισε, επίσης, ο κ. Λαφαζάνης. Πρότεινε την θέσπιση εθνικού νομίσματος και υπογράμμισε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά με κανέναν τρόπο καταστροφή.
Ο Μανώλης ΓλέζοςΤο «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Μανώλης Γλέζος | EUROKINISSI

Ομιλίες Παπακωνσταντίνου, Νταβανέλλου, Γλέζου

«Το μεγάλο ρήγμα ανάμεσα στο έθνος των εργαζομένων και στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και της υποταγής είναι ενεργό», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην ίδια εκδήλωση ο δημοσιογράφος-συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι το ρεύμα του ΟΧΙ δεν πρέπει να μείνει «πολιτικά ορφανό, ούτε να αφεθεί στην δημαγωγία της Χρυσής Αυγής».
«Να μπούμε μπροστά στην πάλη για την ανατροπή του Μνημονίου 3, για να αποφευχθεί, μεταξύ άλλων, και η «ιταλοποίηση» της αριστεράς» ανέφερε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, κάνοντας ταυτόχρονα για «βαριά ήττα μιας ορισμένης στρατηγικής» που συνοδεύθηκε στην πορεία και από «εκλογικισμό» και από «κυβερνητισμό» όπου η κυβέρνηση της αριστεράς μετεξελίχθηκε σε αυτοσκοπό «ακόμα και όταν μας φέρνει σε σύγκρουση με τον κόσμο της εργασίας». Ο κ. Νταβανέλλος είπε ότι το ρεύμα του ΟΧΙ συνιστά βάση ανασυγκρότησης δυνάμεων «και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» και στην ριζοσπαστική αριστερά.
«Είναι το χειρότερο μνημόνιο γιατί το φέρνει η κυβέρνηση του Μαξίμου που έχει κάποια σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, τονίζοντας «είμαστε εναντίον του 3ου Μνημονίου γιατί υποδουλώνει τον ελληνικό λαό».
Στην εκδήλωση διαβάστηκαν μηνύματα των Ταρίκ Αλί και Σαμίρ Αμίν.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.