Χυδαία προσπάθεια εκδηλώνεται αυτές τις ώρες από γεράκια χρηματοπιστωτικών κύκλων, εκκινούμενο από ψευδές δημοσίευμα φόβου των FT, που δημοσιεύτηκε αμέσως μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση του Συντάγματος, που προϊδέασε σαφέστατα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Το δημοσίευμα αναπαράγεται από τον οχετό των δοσίλογων διαπλεκόμενων δημοσιογράφων και καναλιών του συστήματος.

Σύμφωνα με το προβοκατόρικο δημοσίευμα (που σαφέστατα επιχειρεί να γείρει την πλάστιγγα των εντυπώσεων και να συγκρατήσει τις δυνάμεις του ΝΑΙ απλώνοντας μία ακόμα επίθεση φόβου στους Έλληνες) πρόκειται να επιβληθεί κούρεμα 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ!

Πρόκειται για ένα απροκάλυπτο ψέμα αφού όπως είναι γνωστό οι καταθέσεις είναι εγγυημένες τόσο από την ελληνική κυβέρνηση της ΤτΕ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες από τραπεζίτες και εγχώριους επιχειρηματίες (το γαϊτανάκι του φόβου πηγαινοέρχεται από εσωτερικό στο εξωτερικό και τανάπαλιν) που μιλούν για σχέδια έκτακτης ανάγκης που περιλαμβάνουν την απομείωση της αξίας των καταθέσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Και μιλάνε για κούρεμα σε μια τράπεζα (;). 

Ακόμα όμως και στην περίπτωση του κουρέματος που έγινε στην Κύπρο το 2013, γνωρίζουμε πως το «κούρεμα» είχε επιβληθεί μόνο στις μη εγγυημένες καταθέσεις, δηλαδή στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πάντως δηλώνουν, ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για εκκαθάριση και κλείσιμο ελληνικής τράπεζας.



Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει και ζητά από τους FT να ανακαλέσουν το προβοκατόρικο δημοσίευμα

Για "προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας" κάνει λόγο ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που διαψεύδει το δημοσίευμα των Financial Times.

Το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους FT να ανακαλέσουν το ψευδέστατο δημοσίευμα, τονίζεται.

"Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κυρία Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή τη νοσηρή «είδηση»" καταλήγει η ανακοίνωση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.