Στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) προτρέπει τους ψηφοφόρους του να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα και να ρίξουν στη κάλπη ψηφοδέλτιο δικό τους, που θα φέρουν από το σπίτι, διαφορετικό από το ένα και μόνο επίσημο που ήδη έχει τυπωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ διατίθεται από τα γραφεία και τις κομματικές οργανώσεις του κόμματος, και βρίσκεται επίσης στην πρώτη έντυπη και ηλεκτρονική σελίδα της κομματικής εφημερίδας «Ριζοσπάστης», και στον δικό του ιστότοπο, www.kke.gr, με την προτροπή προς τους ψηφοφόρους στους οποίους απευθύνεται «Διαδώστε. Τυπώστε. Ρίξτε στην Κάλπη του Δημοψηφίσματος».
Το ψηφοδέλτιο έχει δύο «ΟΧΙ», και μία «Δήλωση».
«ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ».
«ΟΧΙ στην πρόταση της κυβέρνησης».
Και η δήλωση: «Αποδέσμευση από την ΕΕ. Με το λαό στην Εξουσία».
Σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, το ΚΚΕ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στην οποία θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Κυριακής, «κυριαρχούν οι εκβιασμοί».
«Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση – καρμανιόλα και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη της ΧΑ για να αποσπάσουν το ΝΑΙ στο δικό τους μνημόνιο».
Αναφέρθηκε ο γγ του ΚΚΕ ιδιαίτερα στο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως είπε, παραδέχτηκε ότι η πρότασή του είναι στο τραπέζι κι από την επόμενη εβδομάδα η διαπραγμάτευση θα αφορά ένα νέο πρόγραμμα, «δηλαδή ένα νέο μνημόνιο».
Και απόψε, στην συγκέντρωση του κόμματος, ο κ. Κουτσούμπας αναμένεται να επαναλάβει αυτό που λέει από τη πρώτη στιγμή που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα. Δηλαδή ότι: “Η κυβέρνηση προτείνει το ΟΧΙ, αλλά στην ουσία παίζει το παιχνίδι του ΝΑΙ. Και με το ψεύτικο δίλημμα που θέτει, καλώντας το λαό να επιλέγει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο”.
Το ΚΚΕ είναι το 5ο σε δύναμη, από τα 7 κόμματα αυτής της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Πήρε ποσοστό 5,47%, και εκπροσωπείται από 15 βουλευτές.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.