Υπήρξε ο πιο αμφιλεγόμενος πολιτικός άντρας της Ελλάδας και της Ευρώπης τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών. Τον βρίσανε, τον διαπόμπευσαν, τον λάτρεψαν, τον ανέβασαν στα ύψη, έφτασε ένα λεπτό που ήταν έτοιμοι οι θαυμαστές του να τον κατακρημνίσουν στα τάρταρα, η Γερμανία ζήτησε την αποπομπή του, η Μπίλντ έστησε προβοκάτσια σε βάρος του. Δημοσιοποίησε παγκοσμίως το Ελληνικό ζήτημα, και ξεσήκωσε την κοινή γνώμη ολόκληρου του πλανήτη υπέρ των Ελλήνων, έγινε οδιασημότερος υπουργός οικονοικών ever, με τα περισσότερα εξώφυλλα στον διεθνή τύπο, σήκωσε το βάρος των πέντε μηνών ανελέητων διαπραγματεύσεων και ενός δημοψηφίσματος με τράπεζες σε capital control, άντεξε επικοινωνιακά με κινήσεις μπαλέτου, δικαιώθηκε με τον πανηγυρικότερο τρόπο με το ΟΧΙ των Ελλήνων στο ‪#‎δημοψήφισμα‬, και τώρα αποδεικνύοντας το μέγεθος του ηθικού και όχι μόνο του επιστημονικού και πολιτικού του διαμετρήματος, παραιτήθηκε για να διευκολύνει την κυβέρνηση, αφαιρώντας το πρόσχημα από τους εταίρους, πτώμα απ την κούραση αλλά ευτυχής, με την ωραιότερη ανακοίνωση που έχω διαβάσει ποτέ από Έλληνα υπουργό, όπως ταιριάζει σε έναν πραγματικό rock star.


Ο Γιάνης ‪#‎Βαρουφάκης‬ έγραψε, γράφει και θα γράψει Ιστορία στην πολιτική ζωή της σύγχρονης Ευρώπης: Είναι αυτός που προσέδωσε μια προοδευτική και παράλληλα σύγχρονη, πολιτική ταυτότητα στην Ελλάδα, ανατρέποντας την γκρίζα, συντηρητική, διεφθαρμένη και καταθλιπτική προηγούμενη – όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της κρίσης. Είναι αυτός που έδωσε στην ‪#‎Ελλάδα‬ «αέρα» και σηματοδότησε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα την στροφή των ελληνικών πολιτικών προς την αξιοπρέπεια, την εθνική και λαϊκή κυριαρχία εντός του μεταμοντέρνου ευρωπαϊσμού, την πολιτική διαπραγμάτευση, τον διαρκή και έντιμο αγώνα προς μια σοσιαλ-δημοκρατική προοπτική της Ευρώπης. Η ‪#‎παραίτησή‬του αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή αποδεικνύει την αφοσίωσή του στον στόχο της υπηρέτησης των συμφερόντων του ελληνικού λαού και αποδεικνύει επίσης την μεγάλη γνώση των κανόνων στο οικονομικό και πολιτικό παιγνίδι όπου χρειάζεται και η τακτική της υποχώρησης και του αιφνιδιασμού. Η νέα ‪#‎Ευρώπη‬ του πολιτισμού, της επιστήμης και των λαών που θα ξημερώσει αύριο θα έχει τη δική του σφραγίδα. Μερικοί έχουν τη στόφα του αστέρα, δεν πειράζει αρκεί να είναι ισότιμοι με τους υπόλοιπους. Ο καθένας με την μοναδικότητα του εξάλλου. Good job mr Yanis!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.