Όπως σε ντοκιμαντέρ, πχ της Food Inc. έχει υποστηριχθεί, οι μεγάλης κλίμακας γεωργικές φάρμες δεν είναι πλέον η βιώσιμη μέθοδος παραγωγής τροφίμων στον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη. Αλλά η κάθετη γεωργία θα μπορούσε να είναι ... 


Ένα ξεκίνημα της  AeroFarms  σήμερα στο κτίριο αυτό θα μπορούσε είναι η μεγαλύτερη κάθετη φάρμα του κόσμου. Τα κάθετα αγροκτήματα είναι «μια μορφή εσωτερικής ελεγχόμενης γεωργίας, χρησιμοποιώντας ως πολλά πιθανά επίπεδα καλλιέργειας που στοιβάζονται κατακόρυφα σε ένα κτήριο», εξηγεί ο Marc Oshima, συν-ιδρυτής της AeroFarms. «Χρησιμοποιούμε 95% λιγότερο νερό από ό, τι οι παραδοσιακοί αγρότες, αξιοποιώντας aeroponics παροχές στις ρίζες με νερό και θρεπτικές ουσίες - που προσφέρουν 70 φορές μεγαλύτερη παραγωγικότητα ανά τετραγωνικό πόδι σε ετήσια βάση από τις παραδοσιακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις."
Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό, τα κάθετα αγροκτήματα είναι πιθανό να επικρατήσουν ως  πολύ δημοφιλής μέθοδος καλλιέργειας τροφίμων στο εγγύς μέλλον, ειδικά σε αστικά περιβάλλοντα.



Η AeroFarm με μια επένδυση $ 39.000.000 σκοπεύει να μετατρέψει ένα παλιό μύλο χάλυβα στο Newark σε ένα υψηλής τεχνολογίας πράσινο καταφύγιο ώστε να είναι σε θέση να παράγονται περισσότερα από δύο εκατομμύρια κιλά λάχανο, ρόκα, και άλλα προϊόντα σε ένα χρόνο. Το λαχανικά στη συνέχεια θα πωλούνται στην τοπική αγορά. 
Αυτό δήλωσε ο David Rosenberg, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AeroFarms: «Θέλουμε να πάμε όπου βρίσκονται τα στόματα. Το Νιούαρκ μας επιτρέπει να πάμε τροφή στη Νέα Υόρκη και σε όλο το New Jersey. Είμαστε επικεντρωμένοι στα μέρη που έχουν οικονομικά προβλήματα  ώστε να μπορούμε να πάμε τροφή και να βοηθήσουμε.

 "Ο φωτισμός LED  και ένα ελεγχόμενο περιβάλλον βοηθούν την παραγωγή ώριμων λααχανικών γρηγορότερα. Για παράδειγμα, ένας σπόρος που συνήθως θα χρειαζόταν 30 ημέρες για να αναπτυχθεί μπορεί να φτάσει την πλήρη ανάπτυξη του σε 16 ημέρες, σύμφωνα με τον Rosenberg. Το μικρότερο χρονικό διάστημα  επιτρέπει σε αντάλλαγμα την εγκατάσταση  22 καλλιεργειών  ανά έτος αντί για τρεις σε ένα κανονικό πεδίο.   Και επειδή ο καιρός μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτος, μια τέτοια εγκατάσταση προσφέρει σταθερότητα σχετικά με το μέλλον της παραγωγής τροφίμων. «Υπάρχουν σήμερα πέντε μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους κατακόρυφα αγροκτήματα που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από δέκα μικρότερα (κυρίως καλλιέργεια microgreens και βότανα). Όλοι τους σχεδιάζουν επεκτάσεις,  λέει ο Μαξιμίλιαν Loessl, συν-ιδρυτής και αντιπρόεδρος του Συλλόγου για την κάθετη Γεωργία. "Έχουμε την εκτίμηση ότι οι αριθμοί θα διπλασιαστούν το επόμενο έτος." 

Μετάφραση ακτιβιστή από εδώ 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.