Πρόστιμο ύψους 600 ευρώ επιβλήθηκε σε Ισπανίδα από το Petrer του Alicante η οποία απαθανάτισε και ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία ενός περιπολικού παράνομα σταθμευμένου σε θέση για ΑΜΕΑ.

Η Ισπανίδα συνόδευσε το post με την φράση «οι αστυνομικοί μπορούν να σταθμεύουν όπου τους αρέσει, χωρίς να τους επιβάλλονται κυρώσεις» και στη συνέχεια η φωτογραφία έγινε -μοιραία- viral, φτάνοντας και στα «αυτιά» της δημοτικής αστυνομίας στην οποία και ανήκε το περιπολικό.

H συνέχεια ωστόσο δεν είναι εξίσου προδιαγεγραμμένη καθώς η αστυνομία εντόπισε μέσα σε 48 ώρες τη γυναίκα η οποία διέμενε στην κωμόπολη Petrer, 40 χλμ. από το λιμάνι του Alicante, με τους αστυνομικούς οι οποίοι επέβαιναν στο περιπολικό να υποβάλλουν τελικά καταγγελία εναντίον της, κάνοντας χρήση ενός νέου νόμου που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου στην Ισπανία.

Ο πρόσφατος νόμος για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών που αποκαλείται από τους Ισπανούς «νόμος-φίμωτρο», απαγορεύει μεταξύ άλλων «την άνευ άδειας χρήση εικόνων αστυνομικών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, την ασφάλεια των οικογενειών τους ή τις εγκαταστάσεις τις αστυνομίας».

Αιτιολογώντας την απόφαση τους, εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας, Fernando Portillo, ανέφερε ότι η καταγγελία έγινε καθώς οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι «με αυτόν τον τρόπο πλήττεται το κύρος της αστυνομίας».

Όπως ανέφερε επίσης αξιωματούχος της δημοτικής αστυνομίας, Fermin Bonet η γυναίκα διέπραξε «σοβαρή παράβαση» με βάση το άρθρο 36.23 του νέου νόμου καθώς, όπως εξήγησε, το περιπολικό βρισκόταν εκεί επειδή οι αστυνομικοί είχαν επέμβει στο τοπικό δημοτικό πάρκο όπου κάποιοι νεαροί επιδίδονταν σε πράξεις βανδαλισμού.

«Η καταγγελία δεν έγινε επειδή φαινόταν στη φωτογραφία ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ή εξαιτίας της φρασεολογίας που χρησιμοποίησε η κυρία αλλά επειδή στην ουσία άφηνε να εννοηθεί ότι οι αστυνομικοί στάθμευαν εκεί χωρίς λόγο ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να επέμβουν γρήγορα» πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.