"Θα είμαι παρούσα στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη, θα συμπράξω ως ανεξάρτητη και συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα", τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλουσε συνέντευξη Τύπου, με την οποία άνοιξε τα χαρτιά της για τις επόμενες κινήσεις της.

"Έχω την πεποίθηση ότι σε συνθήκες περιστολής της δημοκρατίας ποτέ δεν μπορεί η Αριστερά, οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να δεχθούν τα αδιέξοδα. Σε αυτές τις εκλογές που με όλη αυτή τη σκοτεινή διεργασία που έγινε θα είμαι παρούσα θα είμαι ενεργή όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύτηκα", είπε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η ΛΑ.Ε αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία.

Επίσης, χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και τηςΣοφίας Σακοράφα στη ΛΑ.Ε.


"Υπήρχε εναλλακτική για το χρέος"

Αναφερόμενη στο χρέος χαρακτήρισε "ψέμα του πρωθυπουργού ότι δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις".

Αφού ανέφερε ότι διαφώνησε με την ανακοίνωση του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, τόνισε ότι η ίδια έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, καλώντας τους κυρίους Τσίπρα και Παππά να δώσουν απαντήσεις "γιατί οι προτάσεις που κάναμε δεν υιοθετήθηκαν ποτέ".

"Γιατί όταν ως πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργού συγκρότησα την Επιτροπή Αλήθειας για το δημόσιο χρέος και καταλήγει ότι το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, απεχθές, μη βιώσιμο, και αυτοί δεν είναι βρισιές αλλά νομικοί χαρακτηρισμοί, αυτά τα δικαιώματα που αναδύονται γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα", υπογράμμισε.




"Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών".


Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βολές εξαπέλυσε και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια για την τελευταία περίοδο της Βουλής.

"Ο ρόλος προσώπων όπως ο υπουργός Ν. Βούτσης, ο γραμματέας της ΚΟ και άλλοι σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο θα πρέπει να φωτιστεί πλήρως και αποτελεί δέσμευση ότι θα συμβάλλω ώστε να φωτιστεί πλήρως", επισήμανε.

Και πρόσθεσε: "Ο ρόλος που διαδραμάτισαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον οποίο καταθέτω την πλήρη απογοήτευσή μου πρέπει να διερευνηθεί. Πολύ μελανό σημείο η εμπλοκή του με παράκαμψή μου για δημοσίευση ΦΕΚ με προαπαιτούμενα".

"Αναλαμβάνω την ευθύνη μου"

"Είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο σε αυτήν τη ιστορική πολιτική στιγμή να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί, να προβώ σε έναν δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν συμβεί", είπε νωρίτερα.

Η ίδια επέρριψε ευθύνες για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ εντός του κόμματος και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά βουλευτών και υπουργών για την στάση τους και για το ότι η θέση της υπονομεύθηκε.

"Υπάρχουν υπεύθυνοι για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν πολλοί που προσπαθήσαμε μέχρι τέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας", είπε.

"Ανέλαβα την ευθύνη που μου ανατέθηκε και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ανοιχτή Βουλή και την κοινωνία να την νιώθει κτήμα της και τη νέα γενιά παρούσα. Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισης μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις".

"Αποτιμώντας ποια έννοια είχε η αρθρογραφία για τη φερόμενη διατάραξη της σχέσης μου με τον πρωθυπουργό και ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, που έφταναν σε ακραία μυθοπλασία... Σιωπώντας απέναντι σε όλα αυτά, συνέχισα τη δουλειά μου εξαντλητικά και έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους, ακόμα και όταν κατέρρευσε η πεποίθησή μου ότι τα πάσης φύσης παραπολιτικά δεν είχαν σχέση με τον πρωθυπουργό", πρόσθεσε.

"Εξάντλησα όλους τους τρόπους"

"Η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε τη λαϊκή εντολή, αλλά προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να την παραβιάζει έχοντας απαλλαγεί από αυτό που οι εκβιαστές δανειστές αποτιμούν ως βαρίδι", τόνισε.

"Προσωπικά και έχοντας μέχρι τις 30 Ιουλίου καταβάλλει προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του θεωρώ ότι εξάντλησα όλους τους τρόπους προκειμένου να αποτραπεί το κακό της υπογραφής του τρίτου μνημονίου", πρόσθεσε.

"Η παρουσία μου στη θέση της προέδρου υπονομεύθηκε από την αρχή, από τις επιθέσεις του Νίκου Φίλη μέχρι την προσπάθεια σύνδεσής μου με την Χ.Α. Έως και την ευθεία απειλή θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις", σημείωσε και κλιμάκωσε τα πυρά της: "Ούτε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός ούτε όσοι όφειλαν δεν έκαναν αυτά που έπρεπε".


Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ αναρτήθηκε από φίλους της Ζωής Κωνσταντοπούλου ένα πανό με το σύνθημα: "Όχι στα Μνημόνια Ναι στη Ζωή".




Στην αίθουσα παρέστησαν η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Μαρία Μπόλαρη και ο Γιώργος Σταθάς. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤΠαναγιώτης Καλφαγιάννης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.