Ένα διαφορετικό βήμα τόλμησε να κάνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ανοίγοντας το τεράστιο και ελπιδοφόρο πεδίο για την τοπική κοινωνία της Ανοιχτής Τεχνολογίας.



Η ευτυχής συγκυρία της ύπαρξης δύο αλλοδαπών φίλων μας από Αμερική και Πολωνία, του Morris Dovey και του Πέτρου του Πολωνού, και η αφιλοκερδής προσφορά των γνώσεών τους επ' ωφελεία της κοινότητας, στάθηκαν η αφορμή να γίνει το workshop διδασκαλίας και κατασκευής Ηλιακών πάνελ (Passive Solar Heating Panel).




Ήδη η κατασκευή του πρώτου ηλιακό πάνελ, που μπορεί να λειτουργήσει παρέχοντας δωρεάν θερμότητα σε οικιακούς κι επαγγελματικούς χώρους, έχει προχωρήσει παρέχοντας θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις στους φίλους που παρακολούθησαν το πρώτο εργαστήριο την Πέμπτη και την Παρασκευή 27και 28 Αυγούστου. Η ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιηθεί στην τελευταία συνάντηση που θα έχουμε την προσεχή Τετάρτη (εφόσον προμηθευτούμε τα τελαυταία αναγκαία υλικά). Οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά πριν την Τετάρτη.



Αυτό που θέλουμε να καταθέσουμε είναι η σημαντική εμπειρία που αποκομίσαμε όσοι συμμετείχαμε στην κατασκευή του solar panel και γι' αυτό ευχαριστούμε θερμά τους διδάσκοντες αλλά και όσους συμμετείχαν και έφτιαξαν μια όμορφη δημιουργική ομάδα.



Τεράστια είναι η συμβολή στο εγχείρημα του φίλου τεχνικού και ειδικού στην ΞΥΛΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ Αντώνη Κωτόπουλου, που αφιλοκερδώς προσέφερε εργασία, εμπειρία, μηχανήματα και ήταν η ψυχή του πρωτόγνωρου εγχειρήματος.

Το πρώτο πάνελ θα εγκατασταθεί στο Στέκι της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και ευελπιστούμε πως θα καταργήσουμε τα έξοδα θέρμανσης του χώρου την προσεχή χειμερινή περίοδο.































Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.