Του Γ. Γ.

Περίσσεψαν τα κροκοδείλια δάκρυα από καλαμαράδες και μαρκουτσοφόρους των ΜΜΕ που σχολίασαν τις συγκλονιστικές εικόνες που παρουσιάζουν άλλο ένα έγκλημα του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού με θύματα παιδάκια τα πτώματα των οποίων εκβράστηκαν σε τουρκική παραλία.

Δεν είναι μια τραγωδία που οφείλεται σε ένα καιρικό φαινόμενο. Δεν πρόκειται για κάτι αναπόφευκτο κύριοι δημοσιογράφοι. Είναι ένα συνειδητό έγκλημα και εκτός από θύματα έχει και θύτες. Κι αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες, αποφεύγεται όπως ο διάολος το λιβάνι να κατονομάσετε.
Οσο εύκολα κρεμάτε στα «μανταλάκια» έναν μετανάστη, μικροπαραβάτη του κοινού ποινικού δικαίου, τόσο δύσκολα κάνετε αναφορά γι’ αυτούς που τους δολοφονούν, τους χρησιμοποιούν σαν «ομιλούντα εργαλεία»,  Για σας αυτοί οι συνάνθρωποι μας, που ζουν ανάμεσα μας, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, θύματα της κρατικής και αστυνομικής βίας, καταδικασμένοι στην πιο άγρια εκμετάλλευση, ενώ από πάνω τους αιωρείται ο πέλεκυς της φυλάκισης και της απέλασης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από «λαθρομετανάστες» και δεν χάνεται καμιά ευκαιρία για να χύσετε το δηλητήριο σας απέναντι τους.

Κάνατε ποτέ σας την παραμικρή αναφορά ότι πρόκειται για ανθρώπους που αναγκαστικά ξεριζώθηκαν απ’ τις πατρίδες τους, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή, όταν στις χώρες τους κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα, όταν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δημιουργούν κατακόμβες νεκρών, στους «ανθρωπιστικούς πολέμους», όταν η στυγνή εκμετάλλευση και οι δικτατορίες που βίωναν τους καθιστούσε μονόδρομο να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους;

Δεν έχουμε αυταπάτες για σας που παριστάνεται τους «λειτουργούς της ενημέρωσης». Εχετε ειδικευτεί στην παραπληροφόρηση στην συκοφαντία, στην συσκότιση των γεγονότων. Αυτή είναι η δουλειά σας, γ’ αυτό σας πληρώνουν τα αφεντικά σας.

Για μας όμως είναι ξεκάθαρο:

Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος. Λαθραίος είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που μακελεύει λαούς, που οδηγεί στον έσχατο βαθμό εξαθλίωσης τεράστιες λαϊκές μάζες παγκοσμίως. Και αυτόν παλεύουμε να ανατρέψουμε.

____________

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε μια αρκετά, πιστεύουμε, ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον σύντροφο Σεϊτ Αλντογκάν, πολιτικό πρόσφυγα και ανταποκριτή στην Ελλάδα της ημερήσιας Τούρκικης εφημερίδας Εβρενσέλ, που είχαμε κάνει πριν τρία χρόνια και μεταδώσαμε απ' τον διαδικτυακό ρ/σ μας. 

Η συζήτηση είναι επικεντρωμένη σε κάποια προσωπικά του βιώματα του συνομιλητή μας, αλλά κύρια σταθήκαμε στο μεταναστευτικό ζήτημα και την στάση που ακολουθούν τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.