του ακτιβιστή

Ηδη έβαλε "πωλητήριο" το ΤΑΙΠΕΔ στα πέντε πρώτα ακίνητα που θα δοθούν τροφή στον Μολώχ του 3ου μνημονίου Τσίπρα - Καμμένου.
Και πρώτο από τα πρώτα ξεπουλιέται το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Οι διαγωνισμοί   θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα διαβεβαίωσε στο συνέδριο Prodexpo (για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία στους εύπιστους), η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου. 
Τα ακίνητα - φιλέτα που αναρτήθηκαν για ξεπούλημα είναι:

  • 137,771 χιλιάδες τ.μ. στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τ.μ. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, διαθέτει χώρους camping και άμεση πρόσβαση στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας.
  • Εκταση 120.044 χιλιάδων τ.μ., με πρόσοψη στην παραλία 750 μέτρων. Διαθέτει χώρους camping και ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση.
  • Εκταση 615.000 τ.μ. στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας με απόσταση από την παραλία 300 μέτρων. Η δομήσιμη επιφάνεια που μπορεί να αδειοδοτηθεί είναι 97.500 τ.μ., με την αξιοποίηση να σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ. Η αξιοποίησή της προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ εννέα οπών, ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπως και ιδιωτικού αεροδρομίου.
  • Εκταση 950.000 τ.μ. στο Βαρθολομιό της Ηλείας, με δομήσιμη επιφάνεια προς αδειοδότηση 40.736 τ.μ. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί βάσει του ΕΣΧΑΔΑ και προβλέπει την υλοποίηση γηπέδου γκολφ και τουριστικών εγκαταστάσεων.
  • Εκταση 230.779 τ.μ. στην Ιερισσό της Χαλκιδικής με πρόσοψη στην παραλία 1.700 μέτρων. Η ανάπτυξή της θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπως και τουριστικές κατοικίες.
Δεν έχει περάσει ούτε ενάμισος μήνας από τότε που είχαμε ως ιστοσελίδα μια ανταλλαγή εκτιμήσεων και προθέσεων με την Συμπολιτεία που δια του επικεφαλής της επιχείρησε (με την μεταφορά "υποσχέσεων"  του Πιτσιόρλα διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ) να μας πείσει πως θα εξαιρείτο από την γενική εκποίηση του ΤΑΙΠΕΔ το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Και μάλιστα είχε προηγηθεί και μια  μονομαχία ανακοινώσεων Μαυρομάτη - Κουζινόπουλου για το σε ποιον οφείλεται η "θετική" εκείνη εξέλιξη.
Άνθρακες πλέον ο θησαυρός αυτός ....
Υποψιασμένοι από τις διαρκείς κολοτούμπες των υποταγμένων πολιτικών της χώρας είχαμε προσπαθήσει να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό των επικεφαλής τοπικών παρατάξεων που επιδίδοντο σε "νίκες επί χάρτου".
Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης που εκφράζεται διά του δελτίου τύπου που υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Σπύρος Κουζινόπουλος. Κι αυτό γιατί αποτελεί υπερβολική και αδικαιολόγητη ευπιστία να αποδέχεσαι και μάλιστα να δημοσιοποιείς προφορικές προθέσεις του διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ που δεν εδράζονται σε κανένα έγγραφο που να δείχνει ότι αλλάζει η παγιωμένη θέση του ταμείου για ξεπούλημα - αξιοποίηση φιλέτων των δημόσιας περιουσίας. Γιατί στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των "επικείμενων" αξιοποιήσιμων εκτάσεων (τους επόμενους 12 μήνες) και να μην έχει γίνει καμία τροποποίηση των όρων της "αξιοποίησης"(δείτε ΕΔΩ).
Εντύπωση δημιουργεί η πλήρης απουσία στο κείμενο του ρόλου που διαδραματίζει το ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αναφορά που συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις της παράταξης και αποτελούσε ως σχετικά πρόσφατα την μόνιμο επωδό των δελτίων τύπου και κυρίως εκφράστηκε ξεκάθαρα στην μεγαλειώδη κατάληψη του κάμπινγκ από τα κινήματα της περιοχής πέρσι το καλοκαίρι.
Απευχόμαστε και αδυνατούμε να αποδεχθούμε ενδεχόμενη διαφοροποίηση της Συμπολιτείας προς περισσότερο light θέσεις για το οξυμένο θέμα του ξεπουλήματος εκτάσεων στον Δήμο Θερμαϊκού, αλλά και γενικότερα σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπεται από το τρίτο μνημόνιο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την τροποποίηση αντιδράσεων, της Συμπολιτείας ένα χρόνο πριν όταν ο κ. Μαυρομάτης έλεγε πως είχε τη διαβεβαίωση της πρώην διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ για λειτουργία του χώρου ως κάμπινγκ και τώρα που αντίστοιχη διαβεβαίωση κομίζει ο επικεφαλής της Συμπολιτείας. Αυτό προκύπτει άλλωστε και από δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη με το οποίο πληροφορούσε ότι η διοίκηση του Ταμείου πείστηκε (9ος '14) να αποδεχθεί τη βούληση του δήμου και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση και επαναλειτουργία του camping, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες, "οι λοιπές παρατάξεις είτε αρνήθηκαν προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες, είτε στήριξαν μετά από παλινωδίες".


Σήμερα πλέον μετά την  μαύρη αυτή εξέλιξη που ανακοινώθηκε από την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Θερμαϊκού εξέδωσε δελτίου τύπου για το θέμα, το οποίο και παραθέτουμε:

Συμπολιτεία Θερμαϊκού προς ΤΑΙΠΕΔ για κάμπινγκ Αγ. Τριάδας: «Αν χρειαστεί θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας»

Με ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση από την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ότι ανάμεσα σε διάφορα ακίνητα που πρόκειται σύντομα να εκποιηθούν, περιλαμβάνεται και το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας. Κατηγορώντας για αναξιοπιστία τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ η οποία, μόλις πριν τρεις μήνες, διαβεβαίωνε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ότι δεν πρόκειται να πωληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά να ενοικιαστεί αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ.

«Η αλλαγή στάσης εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, συνιστά πράξη εχθρική και μη αποδεκτή», υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία», ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Θερμαϊκού με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Τονίζοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι και οι φορείς του Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουν άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής τους, αλλά, αν χρειαστεί, θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, ότι η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε την εκποίηση ακίνητων ανά τη χώρα, και μεταξύ αυτών και του ακίνητου του camping της Αγίας Τριάδας. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, στο συνέδριο «Prodexpo», πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Η έκπληξη μας συνίσταται, στο ότι, μόλις πριν τρεις μήνες, σε επίσκεψη του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ταμείου, και τις αρμόδιες υπηρεσίες, δόθηκε η κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πωληθεί ο χώρος του κάμπινγκ. Ενώ όπως αναφέρθηκε, ο σχεδιασμός για το χώρο αυτόν, ήταν μακροχρόνια μίσθωση αποκλειστικά για camping.

Μετά από προτροπή της διοίκησης του Ταμείου, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού τις σχετικές διαβεβαιώσεις, μαζί με την επιθυμία του ΤΑΙΠΕΔ, να παραχωρήσει κάποια μικρά οικόπεδα που διαθέτει στην περιοχή στον Δήμο για κοινωφελή χρήση.

Θέλουμε να τονίσουμε σε όλους τους τόνους ότι η αλλαγή στάσης εκ μέρους της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, συνιστά πράξη εχθρική και μη αποδεκτή από εμάς. Θεωρούμε, ότι η εν αγνοία μας ανακοίνωση, θίγει την όποια αξιοπιστία του ΤΑΙΠΕΔ και της διοίκησης του. Βροντοφωνάζουμε σε όλους τους τόνους, ότι ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όπως και αυτός της Επανομής, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την αναπτυξιακή διαδικασία του Δήμου μας, και για το χωροταξικό σχεδιασμό του .

Κατόπιν όλων αυτών, ζητούμε την άμεση ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και τη συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, με αντιπροσωπεία του Δήμου Θερμαϊκού.

Θα πρέπει να ξέρουν όλοι όσοι σχεδιάζουν ερήμην των πολιτών, ότι οι κάτοικοι και οι φορείς του Δήμου Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουμε άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής μας, αλλά, αν χρειαστεί, θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».

Σχετικές αναρτήσεις:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.