Είχαμε πρόσφατα ασχοληθεί σε δύο αναρτήσεις μας για τα προβλήματα που δημιουργούνται και τις επιπτώσεις που μπορούν να παρατηρηθούν από την εγκατάσταση των οκτώ αγκυροβολίων (φιλικών κατά την εισήγηση) στις θαλάσσιες περιοχές κοντά στις λιμνοθάλασσες της Επανομής και Αγγελοχωρίου. Δείτε εδώ:
Δημιουργούν αγκυροβόλια σε περιοχές NATURA (Επανομή και Αγγελοχώρι)

Είχαμε σε αυτές καταθέσει ενστάσεις σχετικά με τους στόχους που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη εγκατάσταση και είχαμε διαπιστώσει σύγχυση της εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας που δήλωνε από την μια ότι στα αγκυροβόλια θα "έδεναν" βάρκες και από την άλλη μιλούσε για μεγάλα σκάφη (τουριστικά ή αλιευτικά 12 έως 18 μέτρων).


Στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν επιφυλάξεις, από μέρος της αντιπολίτευση αλλά σοβαρές ενστάσεις από μέλη της συμπολίτευσης, για τους σκοπούς που ενδεχόμενα καλείται να υπηρετήσει η εγκατάσταση των αγκυροβόλιων. Αλλά εκεί που πραγματικά δόθηκε μια εικόνα αλλαλούμ είναι όταν δεν κατάφεραν οι εισηγητές συνεπικουρούμενοι από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Γιάντση να πληροφορήσουν ποιά σκάφη και ποιούς θα εξυπηρετήσουν οι συγκεκριμένοι πλωτήρες που θα τοποθετηθούν στις περιοχές Νατούρα του Θερμαϊκού.
Έχουμε και λέμε ... και σεις βγάλετε τα συμπεράσματά σας:
Ο κ. Γιάντσης τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους παράκτιους ούτε από τους αλιείς μέσης αλιείας αλλά ούτε και από τους εργαζόμενους στα θυννεία της περιοχής επειδή δεν τους είναι χρήσιμα. Τους μόνους που ενδεχόμενα θα εξυπηρετούν όπως είπε θα είναι οι δύτες της περιοχής. Άποψη την οποία αντέκρουσε ο δημοτικός σύμβουλος και έμπειρος επαγγελματίας δύτης κ. Θράσος Παζαρόπουλος.Από την άλλη τόσο η ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) με γνωμοδότησή του αλλά και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με εγκύκλιό του ορίζει ότι θα ελλιμενίζονται αποκλειστικά μόνο αλιευτικά και όχι τουριστικά σκάφη.
Τώρα ποια θα είναι αυτά τα αλιευτικά με μήκος 12 έως 18 μέτρα (σύμφωνα με την εισήγηση του Accolagoon) που θα μπορούν να προσδένουν ειλικρινά πιστεύουμε πως κανένας δεν κατάλαβε ....
Σοβαρές επιφυλάξεις και πλήθος ενστάσεων κατέθεσε ο κ. Παζαρόπουλος που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η εγκατάσταση των αγκυροβόλιων στους ψαράδες και τους δύτες και προανήγγειλλε δυναμικές αντιδράσεις από τα αντίστοιχα σωματεία επαγγελματιών.
Προφανώς λόγω των ανωτέρω ενστάσεων και αντιδράσεων ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης απέσυρε το θέμα ώστε να το επαναφέρει σε άλλη συνεδρίαση που θα κληθούν τα σωματεία αλιέων και δυτών και ευελπιστώντας να άρει τις αντιδράσεις που υποβλήθηκαν.

Ενδιαφέρον έχει η συζήτηση που έγινε και την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε ενεργοποιώντας τον player:  





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.