Walaa, 5 ετών,  Dar-El-Ias
της Μαρίας Σοφού 

Η Συρία αιμορραγεί. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα κατά τη διάρκεια ενός χρόνου πολέμου, που ελπίζει απελπισμένα για ένα μέλλον που δεν είναι συνεχώς διαπερνάται από το φόβο του θανάτου.
Ανάμεσά τους είναι περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο Σουηδός φωτορεπόρτερ Magnus Wennman ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καταγράφοντας με την κάμερά του κάποια από αυτά τα παιδιά καθώς πασχίζουν να βρουν καταφύγιο σε αυτόν τον τρομακτικό κόσμο. Ο φακός του Wennman μας δίνει ένα σπαρακτικό ντοκουμέντο της δυστυχίας αυτών των παιδιών, ένα βάσανο που δεν σταματά ακόμα και αν είναι μίλια μακριά από τα σπίτια τους στην εμπόλεμη ζώνη.
Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία πιο κάτω, όπως το διαβάζουμε στο λογαριασμό Wennman στο Instagram είναι πραγματικά αποκαρδιωτική:
«Ο Sham ενός έτους. Röszke / Χοργκός. Πολύ μπροστά, ακριβώς δίπλα στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της Ουγγαρίας πίσω από μια 4 μέτρα ψηλή σιδερένια πύλη, τον Sham τον έχει στην αγκαλιά της η μητέρα του. Μόλις μερικά μέτρα πίσω τους είναι η Ευρώπη που τόσο απεγνωσμένα προσπαθούν να φτάσουν. Μόνο μία ημέρα πριν, επιτράπηκε στους τελευταίους πρόσφυγες να περάσουν μέσα παίρνοντας το τρένο για την Αυστρία. Αλλά ο Sham και η μητέρα του έφτασαν πολύ αργά, μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες που τώρα περιμένουν έξω από τα κλειστά ουγγρικά σύνορα. "
Abdul Karim Addo, 17 ετών, κοιμάται στην πλατεία Ομονοίας, Greece

Abdullah, 5 ετών, κοιμάται έξω από σιδηροδρομικό σταθμό στο Βελιγράδι, Serbia 
Ahmad, 7 ετών, κοιμάται στο έδαφος στο Horgos, Hungary

Ahmed, 6 ετών, κοιμάται στο έδαφος στο Horgos, Serbia

Fara, 2 ετών, κοιμάται στοAzraq, Jordan

Iman, 2 ετών, σε κρεβάτι νοσοκομείου στο Azraq, Jordan

Lamar, 5 ετών, κοιμάται στο έδαφος στο Horgos, Serbia

Mahdi, 1, κοιμάται στο έδαφος στο Horgos, Serbia

Maram, 8 ετών, στο Αμμάν, Jordan

Mohammed, 13 ετών, σε νοσοκομείο στο Nizip, Turkey

Moyad, 5 ετών, σε νοσοκομείο στο Αμμάν, Jordan

Ralia, 7 ετών και Rahaf, 13 ετών, κοιμούνται σε δρόμο στη Βυρητό, Lebanon

Sham, ενός έτους, στο Horgos, Serbia

Tamam, 5 ετών, στο Azraq, Jordan
All images by MAGNUS WENNMAN/AFTONBLADET/REX USA

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.