Μου αρέσει πολύ που με καθυστέρηση φάσης οι επικεφαλής των παρατάξεων αποφάσισαν να αντιδράσουν στην κατάργηση των δύο από τα τρία αστυνομικά τμήματα του Δήμου Θερμαϊκού.
Ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση αρχικά δεν διαφώνησαν στην πρώτη πρόταση του Γιάννη Μαυρομάτη (που κατατέθηκε στη σύσκεψη με τον Αστυνομικό Διευθυντή που έγινε στη Θεσ/νίκη) να εξεταστεί η δυνατότητα να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα του Μπαξέ και να "εξεταστεί" η δημιουργία (στη θέση των προς κατάργηση) και ενός τμήματος Ασφαλείας.
Υπήρξε τότε διαφοροποίηση από τον Γιώργο Τσαμασλή που ζήτησε να  "φερθεί έξυπνα ο Δήμος" και να ζητήσει και ένα τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας, εισπράττοντας την ειρωνεία του Σπύρου Κουζινόπουλου πως έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα της αστυνόμευσης γιατί οι της Τουριστικής θα κόβουν βόλτες και θα "χαλβαδιάζουν" τις τουρίστριες.
Μετά από αυτά διατυπώθηκε ένα ψήφισμα (το οποίο θα είχε αποδέκτη το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ) που ζητούσε εκτός από το ένα αστυνομικό τμήμα τάξης του Μπαξέ να δημιουργηθούν  ένα αστυνομικό τμήμα ασφαλείας και ένα τουριστικής αστυνομίας.

Όπως όμως διαβάζουμε στον Φάρο του Θερμαϊκού, τελικά θα επιδιωχθεί συνάντηση των επικεφαλής με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, με δυναμική παρέμβαση και θα του ζητηθεί η διατήρηση των τριών υπαρχόντων αστυνομικών τμημάτων και η στελέχωσή τους με προσωπικό και ο εξοπλισμός τους με σύγχρονο υλικό.
Προφανώς υπερίσχυσαν ωριμότερες σκέψεις μετά την έντονη ανησυχία των κατοίκων από τις αλλεπάλληλες κλοπές και διαρρήξεις και στα τρία διαμερίσματα του Δήμου που πλέον βλέπουν τους κακοποιούς να εγκαθιδρύουν καθεστώς παρανομίας στην περιοχή.

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη για να μην έχουμε ανάπτυξη δυνάμεων πολιτοφυλακής από τους κατοίκους προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία και τη ζωή τους.

ακτιβιστής

Σχετική ανάρτηση:


Κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Κερασιάς - Πάρτι ετοιμάζουν οι κακοποιοί στην περιοχή !!!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.