Στις 26 Νοέμβρη οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ έρχονται αντιμέτωποι με την εκποίηση του οικοπέδου του εργοστασίου. Ο πλειστηριασμός γίνεται με πρόφαση την εξόφληση των χρεών της πρώην εργοδοσίας προς τρίτους αλλά και προς τους εργαζομένους του εργοστασίου της Φιλκεραμ που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με την Βιομηχανική Μεταλλευτική. Η πρόταση των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ για χωρισμό του οικοπέδου ώστε να μην πωληθεί το κομμάτι που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου δεν έγιναν δεκτές από τις δικαστικές αρχές. Αυτή η κίνηση έχει ώς στόχο να στρέψει τους εργαζόμενους τον έναν ενάντιον του άλλου. Η πώληση του οικοπέδου θα είναι καθοριστική για το εγχείρημα των ίδιων των εργαζομένων, αλλά όχι μόνο για αυτούς.
Ο πλειστηριασμός του οικοπέδου, δεν έρχεται σε μια τυχαία στιγμή.
Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ ξεκίνησαν των αγώνα τους το 2010 ενάντια στο κλείσιμο τΗ ου εργοστασίου, καταλαμβάνοντας το και θέτοντας το σε λειτουργία το 2012, αυτοοργανωμένα κάτω από τον δικό τους έλεγχο και διαχείριση, απαντώντας στα λουκέτα και τις απολύσεις που έφεραν η πρώτη περιόδος ύφεσης, τα μέτρα λιτότητας και τα μνημονία.
Τρια χρόνια μετά, η κυβέρνηση που είχε υποσχεθεί φιλολαϊκά μέτρα και άμεση λύση στο ζήτημα της λειτουργίας της ΒΙΟ.ΜΕ, υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, μια λίστα φρικαλεοτήτων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναπαράγει τον ίδιο δρόμο της αποτυχημένης διάσωσης του ελληνικού καπιταλισμού από την χρεοκοπία του.
Το αδιέξοδο συνεχίζεται με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από την μισοδιαλυμμένη παραγωγή, φέρνοντας νέες απολύσεις και λουκέτα. Τα πρώτα δείγματα φαίνονται ήδη, όπως στην ΒΙΣ στο Βόλο, όπου ανακοινώθηκαν 3000 απολύσεις.
Ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ, είναι ένα προειδοποιητικό χτύπημα προς όλους τους εργαζόμενους. Μια προειδοποίηση πως στα χτυπήματα που έπονται, δεν θα υπάρξει ανοχή απέναντι σε οποιοδήποτε αγώνα των εργαζομένων. Αυτό φαίνεται και από την βιομηχανία δικών ενάντια σε αγωνιστές που πήρε ξανά μπροστά των τελευταιό καιρό, κρατώντας δεκάδες αγωνιστές σε καθεστώς ομηρίας. Είναι υπόθεση καθενός, όλων των κομματιών της εργατικής τάξης και της νεολαίας, η υπεράσπιση του αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ και να μη γίνει ο πλειστηριασμός.
Για το χτύπημα που επιχειρείται, υπάρχουν υπαίτιοι. Η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς “αριστεράς”, όχι μόνο δεν υλοποίησε ποτέ τις δεσμεύσεις της προς τους εργαζομένους, αλλά ενορχηστρώνει μια νέα επίθεση με βάση τις επιθυμίες της πρώην εργοδοσίας οικογένειας Φιλίππου.
Εμείς, οι αλληλέγγυοι/ες στη ΒΙΟ.ΜΕ, οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες οι νέοι/ες θα υπερασπιστούμε των αγώνα των εργαζομένων, γιατί πιστεύουμε ότι οι εργάτες μπορούν χωρίς αφεντικά. Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών!
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ
-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΜΕ
-ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Καλούμε σε:
• Εκδήλωση για τις εξελίξεις , την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40)
• Πορεία ενάντια στους πλειστηριασμούς , 25 Νοεμβρίου 7μ.μ. στην Πλατεία Όλγας

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.