Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος *

Το καραβάνι της αριστερής μας κυβέρνησης βλέπει τα σκυλιά, μεταξύ των οποίων και τον Σόιμπλε, αλλά δεν βλέπει τον κατήφορο που έχει πάρει!

Είναι θλιβερή η κατάσταση εκεί όπου οι «αγγλο-αραβικές παροιμίες» υποκαθιστούν τον λόγο μιας σύγχρονης αριστεράς, η οποία - όπως θέλαμε να πιστεύουμε ορισμένοι – είχε πλέον απαλλαγεί από τους σκελετούς στη ντουλάπα της και είχε ωριμάσει υφολογικώς και άρα ψυχοπολιτικώς!

Τραγική είναι η κατάσταση όταν για να καλυφθούν οι τρέχουσες αντιφάσεις στο έργο της αριστερής μας κυβέρνησης, το γενικό  σχήμα του σταλινικού αφηγήματος εμφανίζεται και προβάλλεται ως ιδεολογία και πολιτική του Λόρενς της Αραβίας!

Στην πνευματική έρημο της κυβέρνησης, τι άλλο εκτός από «καραβάνια» θα μπορούσαν να αναπαραστήσουν σχέσεις, για να περάσουν μήνυμα προόδου και αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό;

Κοιτάξτε, χαμηλώνοντας διαρκώς το επίπεδο στην επικοινωνία - το επίπεδο στον πολιτικό λόγο -  πολύ σύντομα θα χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας! Α, και κάτι άλλο! Όποιος επαναλαμβάνει διαρκώς την παροιμία με το καραβάνι και τα σκυλιά, μοιάζει να έχει εσωτερικεύει καλά μέσα του την «φιλοσοφία του σκύλου» κατά John Jenkins: αν δεν μπορείς να το γαμήσεις ή να το φας, τότε κατούρα το!

Ωστόσο, μια μικρή έστω «χάρη» θα μπορούσατε ίσως να κάνετε σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να ανεβάσουν το επίπεδο της σύγχρονης αριστεράς στην πατρίδα μας και μαζί με αυτό και εσάς στη κυβερνητική θέση που βρίσκεστε σήμερα: Μην κατουράτε τουλάχιστον στα μούρα μας!

Και κάτι ακόμη, μάλλον αριστερό, μα καθόλου σταλινικό: Υπάρχουν σκυλιά σαν τον δικό μας (border collie) που ακολουθούν την φιλοσοφία του Κυνικού Διογένη «οι μεν άλλοι κύνες τους εχθρούς δάκνουσι, εγώ δε τους φίλους ίνα σώσω»! Δεν ξέρω τι θα κάνετε με το «καραβάνι» σας, αλλά πάψτε κάθε φορά που κατεβαίνετε επίπεδο να τα βάζετε με τα σκυλιά! Έχουν και αυτά κάποιο αφεντικό. Μιλήστε, λοιπόν, για το αφεντικό, αν μπορείτε και θέλετε να διατηρήσετε κάποιο σοβαρό επίπεδο στον πολιτικό (σας) λόγο.  

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.