Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο δημοσιεύει η αγγλική εφημερίδα Daily Mail με ένα παιδί ο εγκέφαλος του οποίου, αναπτυσσόταν στη μύτη του.

Η περήφανη μητέρα του παιδιού, τον περιγράφει ως τον πινόκιο της πραγματικής ζωής. Ο Ollie Trezise, από την Ουαλία, γεννήθηκε με μία πολύ σπάνια κατάσταση, όπως γράφει η εφημερίδα, όπου οδήγησε τον εγκέφαλό του να αναπτύσσεται στη μύτη του. Ο 21 μηνών Ollie αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολλές και επίπονες εγχειρήσεις για να μπορεί να αναπνέει και να κλείσει η ουλή στο κρανίο του.

Η 22χρονη μητέρα του, Amy Poole, είπε ότι έχει δεχθεί πάρα πολλά σκληρά σχόλια από ξένους και κάποιος της είχε πει ότι δεν έπρεπε να έχει γεννήσει αυτό το παιδί και πολλοί της έλεγαν πόσο άσχημο είναι.«Για μένα ο Ollie είναι τέλειος» λέει η μητέρα και συμπληρώνει ότι για αυτήν είναι ένας πινόκιο της πραγματικής ζωής, τονίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη για το παιδί της.



Η 22χρονη ανακάλυψε ότι το παιδί της έχει ένα πρόβλημα στην 20 εβδομάδα της εγκυμοσύνης, όταν οι γιατροί της είπαν ότι ένας απρόσμενος μαλακός ιστός αναπτύσσεται στο πρόσωπό του.
Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι πρόκειται για εγκεφαλοκήλη. Στην περίπτωση του Ollie, ο θύλακας αναπτυσσόταν στη μύτη και όσο μεγάλωσε το έμβρυο τόσο μεγάλωνε και η μύτη του.

Οι γιατροί προχώρησαν σε μία σειρά εγχειρήσεις για να μπορεί το μωρό να αναπνέει και όπως λέει η μητέρα του ήταν τρομερά επίπονες αλλά ο Ollie δεν σταμάτησε ποτέ να γελάει.

Σήμερα ο Ollie, έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες και έχει αναρρώσει πλήρως και μπορεί να αναπνέει κανονικά και να παίζει όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Η μητέρα του ανησυχεί ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα κοροϊδεύουν το γιο της, αλλά όπως τονίζει ο μόνος τρόπος για να το αποφύγει είναι να εκπαιδευθούν οι γονείς και τα παιδιά.



Θα προτιμούσα λέει η 22χρονη μητέρα, να με ρωτάει ο κόσμος γιατί το παιδί είναι έτσι όπως είναι παρά να μου λένε ότι είναι άσχημο και τονίζει ότι αν και ποτέ δεν θα μοιάζει με τα άλλα παιδιά είναι αξιολάτρευτος και είναι αδύνατο να μην τον αγαπήσεις.



Όπως αναφέρει emvriomitriki.gr η εγκεφαλοκήλη αποτελεί βλάβη του νευρικού σωλήνα που αντιπροσωπεύει το 5% όλων των βλαβών του και είναι αποτέλεσμα ατελούς σύγκλεισης της αυχενικής ή και της ανώτερης θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Χαρακτηρίζεται από έλλειμμα στα οστά του εμβρυϊκού κρανίου με συνοδό προβολή της εγκεφαλικής ουσίας μέσα από το έλλειμμα. Ο σάκος της εγκεφαλοκήλης μπορεί να συμπεριλαμβάνει δυστροφικό εγκεφαλικό ιστό ή μόνο τμήματα της σκληράς μήνιγγας και εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΕΝΥ).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.