Υπερεκτιμήθηκαν (τουλάχιστον για την περιοχή μας) οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία, καθώς μάλλον ξώφαλτσα μας περνά, χωρίς έντονες χιονοπτώσεις αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και με βοηθό την ετοιμότητα  των δημοτικών συνεργείων, ομαλά διεξάγεται από νωρίς το πρωί η κυκλοφορία σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Θερμαϊκού  .

Η όποια χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε  ορισμένες περιοχές, σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δημιούργησαν  κάποια προβλήματα στην προσπελασιμότητα των δρόμων σε ορισμένα σημεία, ωστόσο οι υπηρεσίες κινήθηκαν γρήγορα και αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.

Από τις έξι το πρωί, γκρέϊντερ, φορτωτές, JCB του δημοτικού στόλου μηχανημάτων, καθώς και μισθωμένα βυτιοφόρα επενέβησαν για ν’απομακρύνουν τις ποσότητες του χιονιού στο δρόμο που συνδέει τη Μηχανιώνα με το Πλαγιάρι, το δρόμο από την Περαία προς το ραντάρ του αεροδρομίου «Μακεδονία», αλλά και στο σύνολο των οδικών δικτύων της Επανομής και του Μεσημερίου. Σε όλα τα σημεία και ειδικά σε όσα υπήρχε πάγος κι ήταν άκρως επικίνδυνα,έγιναν παράλληλα ρίψεις θαλασσινού νερού. Στις εννέα το πρωί η κυκλοφορία είχε αποκατασταθεί παντού.

Επιπλέον, δημοτικοί υπάλληλοι, ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις ηλικιωμένων δημοτών για τον καθαρισμό από το χιόνι των χώρων γύρω από τις κατοικίες τους. Παρόλο δε που προβλέπεται ύφεση των χιονοπτώσεων από τις επόμενες ώρες, τα συνεργεία του Δήμου εφοδίασαν εκ νέου, με ποσότητες αλατιού, σχολικά κτίρια, ΚΑΠΗ, εκκλησίες και δημοτικές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, οι θερμαινόμενες αίθουσες σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, έχουν ανοίξει από το πρωί για όλους τους πολίτες, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές και τις επόμενες μέρες συνεχώς από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.



φωτο από  Christos ChristodoulouSakis GiamoustarisLazaros Giannoudis
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.