Συνέλευση ενημέρωσης-δράσης στο Ηράκλειο για τους 12 φοιτητές του Φυσικού

Συνέλευση ενημέρωσης, συντονισμού και δράσης για την υπόθεση των 12 φοιτητών του Φυσικού. Την Δευτέρα στις 15/2, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου, στις 19:00 συζητάμε και αποφασίζουμε για το πώς θα συμπαραταχθούμε στον αγώνα των 12 διωκόμενων φοιτητών για να σταματήσει η πολιτική τους δίωξη.
Στις 10 Μάρτη έχει προγραμματιστεί η εξ' αναβολής δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού που διώκονται από τους καθηγητές τους από το φθινόπωρο του 2011. Οι φοιτητές καταδικάστηκαν πριν δύο χρόνια στο πειθαρχικό συμβούλιο του πανεπιστημίου, που συνεδρίασε κρυφά καταπατώντας κάθε ακαδημαϊκό κανονισμό, χάνοντας οι περισσότεροι ένα εξάμηνο από τις σπουδές τους.
Οι φοιτητές τώρα σέρνονται στα ποινικά δικαστήρια από τους ίδιους τους δασκάλους τους με κατηγορίες όπως παράνομη κατακράτηση και απόπειρα παράνομης βίας. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών!

Ποιό ήταν το τρομερό “έγκλημα” των 12; Το φθινόπωρο του 2011 ξεσηκώθηκαν μαζί με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντια στον μνημονιακό νόμο-έκτρωμα της τότε υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Αν και το νομοθέτημα είχε συναντήσει την δίκαιη αντίδραση τόσο των φοιτητών όσο και του συνόλου των διδασκόντων οι καθηγητές του Φυσικού διαφοροποιήθηκαν εξαρχής με αρθρογραφία στον τύπο: το μνημόνιο αφορά μία σειρά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τα ΑΕΙ οφείλουν να εξυγιανθούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, οι διαδηλώσεις ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν κανένα νόημα. 
Η υπόθεση των 12 δεν είναι “ποινική” αλλά ξεκάθαρα πολιτική. Δεν δικάζονται μονάχα 12 φοιτητές. Στις 10 Μάρτη δικάζεται η ίδια η Δημοκρατία. Δικάζονται οι αγώνες των νέων για μία καλύτερη ζωή. Στη θέση των 12 θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε νέος που αγωνίζεται για να ζήσει στη χώρα του με αξιοπρέπεια αλλά και κάθε δημοκράτης πολίτης που παλεύει για το δίκιο του.

Κάτω τα χέρια από την Δημοκρατία
Απαιτούμε την οριστική αθώωση των 12 φοιτητών
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.