Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει  η πρώτη διανομή  τροφίμων και ειδών πρώτης  ανάγκης από το  Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ). Θα διανεμηθούν σακούλες με ρύζι, φασόλια, κοτόπουλο, μακαρόνια, ζάχαρη, πορτοκάλια και ακτινίδια. Είναι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  για τη στήριξη πολιτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα στο οποίο για την περιοχή του Θερμαϊκού έγινε η καταγραφή των δικαιούχων  από τον Δήμο Θερμαϊκού και από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Οι διανομές όμως αποφασίστηκε από την Σύμπραξη να γίνονται μόνο από τον Δήμο Θερμαϊκού, ακυρώνοντας έτσι τη συμμετοχή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας. Συνεπώς όσοι έχουν καταγραφεί στην Πρωτοβουλία θα πρέπει να ενημερωθούν από τον Δήμο και να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν  από τον τόπο διανομής, ο οποίος θα είναι ένας για όλο τον Δήμο Θερμαϊκού.
Η διάθεση των προϊόντων στους δικαιούχους  του ΤΕΒΑ, την ερχόμενη  Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να  γίνει από  τις εννέα  το πρωί έως  τις έξι το απόγευμα  στο κτίριο «ΔΙΑΣ»,στο λιμάνι της Νέας  Μηχανιώνας (Ναυάρχου Βότση).

Με δελτίο τύπου του Δήμου πληροφορούμαστε πως διανεμήθηκαν από  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του  Δήμου Θερμαϊκού τρόφιμα σε  κατοίκους στη Νέα  Μηχανιώνα και την Επανομή, που αντιμετωπίζουν σοβαρά  οικονομικά   προβλήματα.
Οι δικαιούχοι  (80  στη Νέα Μηχανιώνα και 30 στην Επανομή), παρέλαβαν σακούλες με τρόφιμα που περιείχαν  λάδι, ζυμαρικά, φακές και φασόλια, ρύζι, γάλα, χυμούς και  δημητριακά. Να σημειωθεί ότι όλα  τα προϊόντα  που διατέθηκαν προέρχονταν κυρίως από χορηγίες  επιχειρήσεων, αλλά  και από προσφορές δημοτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.