Πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτάχυνσης ιδεών στον πρωτογενή τομέα



Νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες δραστηριότητες, καθημερινά, έρχονται στο προσκήνιο, ικανά να προσφέρουν μία καλή πηγή εισοδήματος και οικονομικής ανεξαρτησίας.
Η επιχειρηματικότητα και η κτηνοτροφία είναι αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνουν στην Περιστερά το δίκτυο αγροτικής επιχειρηματικότητας AgriEnt , η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θέρμης. Στόχος είναι η προσφορά ουσιαστικής βοήθειας σε όσους θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον αγροτικό / κτηνοτροφικό τομέα ή δραστηριοποιούνται ήδη και θέλουν να αναπτυχτούν. Στόχος, επίσης είναι  η ενίσχυση των κινήτρων ενασχόλησης με την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιστέρας,  θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος AgriEnt AgriAccelerator, που αφορά στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών, και θα συζητηθούν θέματα όπως η υγεία των παραγωγικών ζώων και τα  προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Τι είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτάχυνσης ιδεών στον πρωτογενή τομέα

Το πρόγραμμα ανάπτυξης και επιτάχυνσης ιδεών στον πρωτογενή τομέα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που θα υλοποιήσει η AgriEnt με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. μετά από την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.
Το πρόγραμμα αφορά σε όλους του κλάδους της αγροτικής παραγωγής, καλλιέργειες, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς και την μεταποίηση, την αγροτεχνολογία, τον αγροτουρισμό, αλλά και προϊόντα και υπηρεσίες με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών και ευκαιριών, η βελτίωση προϊόντων/υπηρεσιών και των διαδικασιών τους και η συμβολή στη χρηματοδότησή τους. Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή επιχειρηματικής εκπαίδευσης, η καθοδήγηση για την ανάπτυξη μιας ιδέας (startup) ή η ωρίμανση μιας υφιστάμενης ιδέας (scale up), η δικτύωση για την προώθηση ιδεών/προϊόντων/υπηρεσιών και η δυνατότητα χρηματοδότησης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.