Η διοίκηση Θερμαϊκού παίρνει θέση στις αναρτήσεις του "ακτιβιστή" (ΕΡΕΙΠΙΟ ΤΟ ΠΙΚΠΑ: Για ποια συντήρηση μιλά ο Δήμαρχος; - Φωτογραφικό ντοκουμέντο της παρακμής (φωτο) και ΠΙΚΠΑ: Πραγματοποιούν μελέτες για ενεργειακή αναβάθμιση σε ερείπιο .....Σε μελέτες πήγαν τα 47.700 €  και επιχειρεί να δικαιολογήσει τα 47.700 € που διέθεσε για το ΠΙΚΠΑ. 
Μπορεί να μην προκύπτει από το δελτίο τύπου του Δήμου που ακολουθεί, και στο οποίο μας καταλογίζει ότι η έρευνά μας προσομοιάζει με άνθρακες και όχι με θησαυρό, αλλά εμείς επιμένουμε πως μέρος τουλάχιστον των 47.700 πάνε σε μελέτες και ότι με τα έργα που μας απαριθμούνται ότι προβλέπεται να πραγματοποιηθούν με τα υπόλοιπα ( ...αντικατάσταση του τοίχου  που διαβρώθηκε στην μπροστινή όψη του εστιατορίου καθώς και η αντικατάσταση κουφωμάτων , όσων έχουν καταστραφεί, αλλά και όσων έχουν αφαιρεθεί τα προηγούμενα  χρόνια ...)  θα κάνουν μια   τρύπα στο νερό. 
Κι αυτό γιατί η διάβρωση για να αντιμετωπιστεί (σκάλα στο ένα κτίριο και τοιχίο στο άλλο υπό κατάρρευση) χρειάζεται σημαντική προστατευτική παρέμβαση της συνολικής διάβρωσης των ακτών που απειλεί όλο το παραλιακό μέτωπο Θερμαϊκού. 
Εμείς θα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά τις όποιες παρεμβάσεις πραγματοποιηθούν και τα (αμφίβολα κατά τη γνώμη μας) αποτελέσματα που θα έχουν.

Ο έλεγχος της Δημοτικής  Διοίκησης  είναι αναγκαίος και σεβαστός όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου και διαβεβαιώνεται ότι επιβάλλεται να γίνεται από ΟΛΟΥΣ. Συμπολίτευση, αντιπολίτευση αλλά και ενεργούς πολίτες.

Το δελτίο τύπου - απάντηση της Διοίκησης του Δήμου:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ

Ο Δήμος Θερμαϊκού σε ό, τι αφορά στην υπόθεση της συντήρησης  των εγκαταστάσεων του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας,  σας ενημερώνει για τα εξής:
Ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός για  την ανάθεση του έργου «Συντήρηση Κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ του Δήμου Θερμαϊκού» με προϋπολογισμό 47.700 ευρώ θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2016.
Το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί, δεδομένου ότι  η μελέτη εγκρίθηκε στα τέλη  Νοεμβρίου 2015 και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 2 Δεκεμβρίου 2015,  ενέκρινε τη δημοπράτησή του και το ύψος της πίστωσης.
Η καθυστέρηση που υπήρξε οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω αλλαγής έτους, έπρεπε να γίνει  νέα διαδικασία από τις υπηρεσίες για την επαναδιάθεση των ήδη δεσμευμένων πιστώσεων (47.700 ευρώ) στο συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται για διαδικασία  που προβλέπεται από τη νομοθεσία, την οποία κανείς δεν μπορεί να υπερβεί. Υπό αυτή την έννοια οι φωτογραφίες που έχετε αναρτήσει παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα του χώρου του ΠΙΚΠΑ.
Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί ότι  ο Δήμος Θερμαϊκού είναι ο μόνος ΟΤΑ στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης που έχει τη δυνατότητα να δημοπρατήσει αυτή την περίοδο έργα, ακριβώς διότι κινείται οργανωμένα και με ταχύτητα.
Με το μειοδοτικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου προβλέπεται η αντικατάσταση των τοιχίων θεμελίωσης για ν’ απομακρυνθεί το θαλασσινό νερό και ν’ αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση των εγκαταστάσεων, η αντικατάσταση του τοίχου  που διαβρώθηκε στην μπροστινή όψη του εστιατορίου καθώς και η αντικατάσταση κουφωμάτων , όσων έχουν καταστραφεί, αλλά και όσων έχουν αφαιρεθεί τα προηγούμενα  χρόνια.
Επομένως, ο «θησαυρός» που ανακαλύφθηκε ξαφνικά, αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο από «άνθρακες». Οι δε περίεργοι υπαινιγμοί και οι αιχμές περί άλλων σκοπιμοτήτων είναι αυταπόδεικτο ότι δεν έχουν καμιά βάση Ο έλεγχος της Δημοτικής  Διοίκησης  είναι αναγκαίος και σεβαστός, αλλά  καλό είναι  πριν εξαχθούν συμπεράσματα ή υποβληθούν ερωτήματα που υποκρύπτουν πονηρές υποθέσεις, να ζητείται ενημέρωση,  έστω από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που μπορούν να έχουν σαφή εικόνα των γεγονότων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.