Ο Κινέζος Ai Weiwei, με δύο στα δύο ακτιβιστικές πράξεις ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το προσφυγικό πρόβλημα ευαισθητοποιώντας τους Βερολινέζους για την αυξανόμενη κρίση προσφύγων στην Ευρώπη.Στην πρώτη κάλυψε τους κίονες του Konzerthaus με 14.000 σωσίβια από τη Λέσβο στα πλαίσια της εκδήλωσης Κινηματογράφος Για την Ειρήνη.


Στη δεύτερη και ίσως με μεγαλύτερη ανταπόκριση (αν και αμφιλεγόμενη για κάποιους) ακτιβιστική του πρωτοβουλία ο αντιφρονούντας Κινέζος καλλιτέχνης στοχεύοντας στη συγκέντρωση χρημάτων για την προσφυγική κρίση, ο Ai Weiwei φέρεται να παρότρυνε τη Σαρλίζ Θερόν αλλά και τους υπόλοιπους καλεσμένους του φιλανθρωπικού gala στο Βερολίνο να τυλιχθούν με ισοθερμικές κουβέρτες σαν αυτές που δίνουν στους πρόσφυγες όταν βγαίνουν παγωμένοι και ταλαιπωρημένοι στις ακτές του Αιγαίου.


Ήταν, για όλους, μια διαφορετική και λαμπρή ιδέα που έδωσε την ευκαιρία στους εκατοντάδες καλεσμένους του "Κινηματογράφος για την Ειρήνη" να τυλιχτούν με ισοθερμικές κουβέρτες για μία ομαδική φωτογραφία, σε μια σημαντική πράξη αλληλεγγύης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Από "μηνύματα" χορτάσαμε. Το ίδιο και από σαρσέμηδες πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.