του ακτιβιστή

Για άλλη μια χρονιά παρακολουθήσαμε έναν απολογισμό διοίκησης που ουδόλως διέφερε από αυτούς που είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στη θέση του Δημάρχου.
Βερμπαλισμοί, περιαυτολογίες, καταδίκη των αντιπάλων, μεσσιανισμός μέσω μονολόγων μεγάλης χρονικής διάρκειας και ελάχιστα σημαντικά ζητήματα που συνήθως "περνούν" επιδερμικά και προβάλλονται ως ανούσια τελικά.
Μιάμισι ώρα κράτησε η ομιλία του δημάρχου που τόνισε ότι παρά τη δυσμενή συγκυρία που καθορίζεται από την ύφεση και την περικοπή της χρηματοδότησής της αυτοδιοίκησης κατά 67%  ο δήμος κατάφερε να υλοποιήσει αρκετά, αποσιωπώντας φυσικά ότι πολλά από αυτά είχαν δρομολογηθεί από τους προκατόχους του. Κάτι προσπάθησε να ψελλίσει ο Τσαμασλής στα 10 λεπτά που του αναλογούσαν αλλά μάλλον δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ή δεν μπόρεσε να επικεντρωθεί σε κάτι ενδιαφέρον προκαλώντας αδιαφορία στο λιγοστό για άλλη μια φορά ακροατήριο. Ο Γιάννης Τσακμάκας από την Συμπολιτεία απέφυγε να τοποθετηθεί παραχωρώντας το χρόνο στους φορείς και τους δημότες. Η Ντίνα Μόραλη με την τοποθέτησή της θέλησε να στρέψει την προσοχή στην λαίλαπα που πνίγει τα νοικοκυριά και στην παρακίνηση ο Δήμος να αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές.
Πολίτες που στο τέλος τοποθετήθηκαν θέτοντας ερωτήσεις  δημιούργησαν κάποια ανησυχία στον δήμαρχο που έσπευσε να συγκαταβατικά να απαντήσει δίνοντας υποσχέσεις που μέλλει να υλοποιήσει προσεχώς. Η κα Ερωφίλη Καλαϊτζάκη από το Σύλλογο Γυναικών Αγίας Τριάδας έθεσε το θέμα των δυσβάστακτων λογαριασμών ύδρευσης και ζήτησε μείωση των τιμών της ΔΕΥΑΘ, απαιτώντας την κατοχύρωση του νερού ως δημόσιο αγαθό. Ο κ. Γιώργος Χατζηδημητρίου αναφέρθηκε στο θέμα της διάβρωσης των ακτών και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπαξέ που απειλεί τον πεζόδρομο αλλά και ζήτησε την παρέμβαση του δήμου ώστε να προστατευτούν οι μη καπνιστές στα καταστήματα του δήμου θερμαϊκού, που κατά γενική ομολογία μετατρέπονται τους χειμερινούς μήνες σε "τεκέδες".
Η εύστοχη τοποθέτηση του Κώστα Λυκεσά από την Επανομή για το θέμα της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, τους λογαριασμούς ύδρευσης, του δικτύου ύδρευσης που είναι από αμίαντο, των υψηλών δημοτικών τελών και των αποτρεπτικά ακριβών τελών σύνδεσης στην αποχέτευση   μάλλον προκάλεσε κάποιον εκνευρισμό στον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη που επιχείρησε να δικαιολογήσει τις όποιες ενέργειες της διοίκησης. Χρήζει ιδιαίτερη προσοχή η αποκάλυψη του δημάρχου πως η άρνηση των κατοίκων να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης εξηγείται με την σύνδεση των οικιών με το δίκτυο ομβρίων γεγονός που εν δυνάμει μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δημόσιας υγείας.

Μια ακόμη βραδιά Δημάρχου έκλεισε χωρίς να μας κάνει σοφότερους και το κύριο ούτε περισσότερο αισιόδοξους.

* Η φώτο από τον φίλο Δημήτρη Τσιαουσίδη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Σπυρος Κουζινοπουλος9 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:53 μ.μ.

    Παρακολουθησα μεσω ιντερνετ τη λογοδοσια του δημαρχου Θερμαικου για το 2015, καθως απουσιαζω εδω και μερικες ημερες σε προγραμματισμενο ταξιδι στο εξωτερικο. Η εντυπωση μου; Μαλλον ο κ. Μαυροματης θεωρει οτι δημαρχευει σε αλλο. Δημο, καθως μας παρουσιασε εναν Θερμαικο με τακτοποιημενα ολα τα εκκρεμη ζητηματα και με πολιτες χωρις προβληματα και αναγκες. Η δημαγωγια και ο λαικισμος σε αποθεωση στο αφηγημα του κ. Μαυροματη.

    Σπυρος Κουζινοπουλος
    Επικεφαλης της Συμπολιτειας Θερμαικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.