Ήταν μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων 10 χρόνων. Συμμετείχαν σχεδόν όλοι. Διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση νεκροποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας δια του αντασφαλιστικού εκτρώματος που κατέθεσε η τελευταία πρόθυμη κυβέρνηση των πιστωτών.

Ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι από εδώ και πέρα ξεκινάει η αντίσταση.

Μπορεί να εξαπατήθηκαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά έστω και αργά, έστω και με αφορμή την άμυνα για το αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης αποφάσισαν να κατεβούν από τους καναπέδες. Στη Θεσσαλονίκη (όπως και σε όλη τη χώρα) τα μαγαζιά των μικρών επαγγελματιών, που όμως είναι η ψυχή της οικονομίας κατέβασαν ρολά. Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, αυτοκινητιστές, ταξιτζήδες, τεχνικοί, αγρότες, εργάτες ....

Όλοι ήταν στους δρόμους.


Και τα κάποια λίγα επεισόδια, δεν ήταν αυτά στα οποία χρειάζεται να επικεντρωθεί κανείς.

Ούτε θα πρέπει να αναλωθούμε σε όσους δίστασαν, και άνοιξαν κάποιες μικρές επιχειρήσεις, και ιδίως στην περιοχή μας. Ούτε σε επαγγελματικούς συλλόγους που "δείλιασαν".

Να είμαστε σίγουροι πως στην επόμενη κινητοποίηση θα είναι κι αυτοί μαζί μας, θα είναι κι αυτοί στο δρόμο. Γιατί η αντίσταση στον πειθαναγκασμό είναι ο μόνος δρόμος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.