Ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου, πριν μόλις ενάμισι μήνα και έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Είναι απλό σαν το αυγό του Κολόμβου. Η αρχική ιδέα προήλθε από τους τοίχους της καλοσύνης του μακρινού Ιράν και υιοθετήθηκε από μια ομάδα στην Λάρισα με στόχο να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τους αλληλέγγυους αλλά και ούτε οι δωρητές να έρχονται σε επαφή και ίσως να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους αποδέκτες.

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει κατά καιρούς ότι στην άκρη κάποιων κάδων σκουπιδιών είναι κρεμασμένες σακούλες που γράφουν απ έξω “καθαρό φαγητό”. Αυτές τις σακούλες τις βάζουν συνάνθρωποι μας που τους περισσεύει λίγο φαγητό και τις παίρνουν κάποιοι άλλοι που το έχουν ανάγκη. Βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να "φύγουν" οι σακούλες (καθαρό φαγητό) από τους κάδους σκουπιδιών και να τοποθετούνται σε ένα πιο ασφαλές και αξιοπρεπές μέρος (κρεμάστρες) . Βασική επιδίωξη μας είναι επίσης, να ευαισθητοποιηθούν οι περίοικοι-γείτονες ώστε να στηρίξουν και να συνδράμουν περισσότερο.
Ξεκίνησε κάπως έτσι ....
Κάποιος εγκατέστησε μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο».

Και λειτούργησε ...

Έτσι η αρχική ομάδα ξεκίνησε να τοποθετεί κρεμάστρες σε διάφορους τοίχους της πόλης μας , αρχικά στις γειτονιές των ενεργών μελών της με στόχο να διαδοθεί η ιδέα και στο άμεσο μέλλον να τοποθετηθούν κρεμάστρες για “καθαρό φαγητό” σε κάθε γωνιά της πόλης και γιατί όχι και σε...άλλες πόλεις.

Και να που μετά, την Λάρισα, Κρήτη, Αθήνα, Κοζάνη και .....
ο "ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" έρχεται και στον Θερμαϊκό.
Μια ευαισθητοποιημένη συμπολίτης μας η κ. Γεωργία Τσαλίκη πρόκειται να ξεκινήσει την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες.
Ο "ακτιβιστής" θα στηρίξει επικοινωνιακά αλλά και πρακτικά την πρωτοβουλία και προς τον σκοπό αυτό καλούνται συμπολίτες μας από όλες τις δημοτικές ενότητες να δραστηριοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό. Μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Τσαλίκη στο τηλ. 23920525511

Η ομάδα του "ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ" χρειάζεται ανθρώπους που να θέλουν να διαθέσουν μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο τους (και τίποτε άλλο) ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, βρείτε ένα τοίχο στη γειτονιά σας και στείλτε ένα μήνυμα στη σελίδα ή στην κα Τσαλίκη για τον Θερμαϊκό ή στον "ακτιβιστή". Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και κάποιο μέλος της ομάδας σύντομα θα περάσει και θα κρεμάσει στη γειτονιά σας ακόμη μια κρεμάστρα για “καθαρό φαγητό”.
Ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο σημείο στη γειτονιά σας, μπορείτε να κρεμάσετε μια σακουλίτσα με καθαρό φαγητό σε κάποια άλλη κρεμάστρα και να διαδόσετε την ιδέα σε φίλους σας, σε γείτονες σας, ώστε καμιά κρεμάστρα και κανένας “ΤΟΙΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ” να μην μείνει χωρίς “καθαρό φαγητό”.


Πως θα αποκτήσω το δικό μου "ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ"
1. Διαλέγεις ένα σημείο που να μπορείς να το ελέγχεις σε ένα τοίχο στη γειτονιά σου

2. Στέλνεις με ένα μήνυμα στη σελίδα ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε και τη διεύθυνση που θα μπει η κρεμάστρα

3. Επικοινωνούμε μαζί σου και κλείνουμε μέρα και ώρα που θα γίνει η τοποθέτηση.

4. Ερχόμαστε εκεί... σε βρίσκουμε και βάζουμε την κρεμάστρα σου σε 5 λεπτά . Αυτό είναι όλο !!!!


Τι υποχρεώσεις έχω ;;

1. Να ελέγχεις την κρεμάστρα σου ώστε να μην έχει μείνει φαγητό πολλές μέρες και έχει χαλάσει

2 Να ενημερώσεις τους γείτονες σου και τους φίλους για το σκοπό της κρεμάστρας ώστε να συνδράμουν.

3. Να συνεχίσεις να είσαι αλληλέγγυος /η :)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.