Πλήθος κατοίκων του Δήμου μας, μέλη τοπικών Συλλόγων και Ενώσεων, παραβρέθηκαν σήμερα Σάββατο, 6/2/2016, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής παράταξης ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη που έγινε σε καφέ της Πυλαίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τον χαιρετισμό τους εκτός των άλλων οι Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αριστείδης Φωκάς, βουλευτής της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Πριν την κοπή της πίτας ο επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Αντωνούδης απευθυνόμενος στους δημότες είπε:

«…Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικτύου Ενεργών Πολιτών δεν είναι μία εθιμοτυπική διαδικασία. Είναι ένας θεσμός, που καθιερώθηκε. Είναι μία χαλαρή, φιλική συνάντηση μελών και φίλων προκειμένου να ανταλλάξουμε ενόψει της νέας χρονιάς ευχές, σκέψεις και προβληματισμούς και ειδικότερα για τις εξελίξεις στο Δήμο μας και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας.

Το νέο έτος θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους μας, άνδρες και γυναίκες. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν όμως δίκαιες και βιώσιμες λύσεις και θα απαιτήσουν σοβαρές προσπάθειες από όλους.

Σε τοπικό επίπεδο πολλά είναι τα προβλήματα όπως οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι που καθημερινά χάνονται λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να ικανοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τους ιδιοκτήτες, οι υποβαθμισμένες κοινωνικές δομές του , η αποσπασματικότητα δράσεων με την οποία αντιμετωπίζει το παραλιακό μέτωπο. Για όλα αυτά υποβάλαμε προτάσεις που δεν έγιναν αποδεκτές από την διοίκηση του Δήμου. Σε άλλες περιπτώσεις οι προτάσεις και παρεμβάσεις μας είχαν θετική ανταπόκριση και ήδη το ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ είναι σε καλό δρόμο, η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ έκτασης από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας προς τον Δήμο μας και οι τροποποιήσεις στο ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, έτσι ώστε να περάσουμε απο το γραμμικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης (παράγω-καταναλώνω-πετάω) στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων. Επόμενο στοιχημα για την παράταξή μας είναι η κατάρτιση ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας δίνοντας ταυτόχρονα περιεχόμενο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, μειώνοντας την ανεργία και αυξάνοντας το εισόδημα των δημοτών μας.



Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι καλή υγεία, δύναμη και αισιοδοξία και σας καλώ να συμμετέχετε στην λειτουργία της Δημοτικής μας παράταξης έτσι ώστε να την αναβαθμίσουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο....»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.