Πριν ακόμα κοπάσει η θύελλα που προκάλεσε το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα περί «Μακεδονίας», μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα ρίχνει εκ νέου λάδι στην φωτιά. Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αναφέρει η Ημερησία. 

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο». Για τις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει είπε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα», προφανώς αναφερόμενος στο νέο κομματικό σχηματισμό που δημιουργείται υπό τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Τάκη Μπαλτάκο. 

“Να πάρει θέση η κυβέρνηση” 

Η ΝΔ, με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρα ότι δεν απορρίπτει την ονομασία «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση. «Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνει ότι η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα. «Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες», προσθέτει η Συγγρού.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.