(Καυτηριάζει το διαχρονικό χάλι των αρμόδιων για την Ελληνική γεωργία)


Τα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τότε που έγινε η κατάλυση του κράτους και το μεγάλο φαγοπότι από τους έξαλλους πρασινοφρουρούς, διορίστηκε στην ΚΥΔΕΠ, ένας συγχωριανός μας, Μαρινους Θεός σχωρεστον, που ήταν και αυτός που πρωτοείπε αυτό το μασαλ καθότι άνθρωπος έξυπνος και με χιούμορ.
Έγινε λέει τότε, το 1984, ένα συνέδριο για τον προσανατολισμό της γεωργίας μας. Πήραν μέρος, οι πάντες, υπουργοί, γ. γραμματείς, στελέχη του υπουργείου, γεωτεχνικοί, παρατρεχάμενοι πρασινοφρουροί.... οι πάντες.... μόνον οι γεωργοί είχαν ισχνότατη παρουσία! 
Μέσα στη χλιδή του ξενοδοχείου Μ. Βρετανία και τους πλούσιους μπουφέδες του, οι ανευθυνουπεύθυνοι-υπεύθυνοι, λέγαν όποια μπαρούφα τους ερχόταν στο κεφάλι! Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι τα ΓΑΊ΄ΔΟΥΡΑΓΚΑΘΑ ήταν η παράγωγη του μέλλοντος για την χώρα μας! Ευχαριστημένοι με την πρότασή τους και ενώ ήταν έτοιμοι να κάνουν το <<ρεσάλτο>> στους μπουφέδες, ο Μαρίνος σήκωσε το χέρι και ζήτησε το λόγο.
-Παρακαλώ, ο σύντροφος πρόεδρος της ΚΥΔΕΠ, ζητάει το λόγο, είπε ο τότε υπουργός, ο Σημιτάκος μας, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των <<συνέδρων>> και μεγάλη ευχαρίστηση των λίγων αγροτών, που κάτι ψυλλιάστηκαν.
-Σύντροφοι, τους λέει ο Μαρίνος, καλή η πρόταση σας αλλά έχω μια καλύτερη. πρέπει να φυτέψουμε μναρες. Ευδοκιμεί στα χώματα όλης της χώρας, δεν χρειάζεται πολλές φροντίδες και θ' αποδώσει πολλά χρήματα στους παραγωγούς μας.
- Τι καλλιέργεια ειναι αυτή; Πρώτη φορά την ακούμε, εξηγήστε μας καλύτερα σύντροφε, ρώτησαν απορημένοι οι <<αρμόδιοι>>, μέσα στα βροντερά γέλια των λιγοστών παρόντων αγροτών.
-ΜΝΑΡΕΣ σύντροφοι, ΜΝΑΡΕΣ, πως να σας το πω αλλιώς...ΜΝΙΑ, ΜΟΥΝΑΡΕΣ, ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ, ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ, τους ειπε ο αθυρόστομος Μαρίνος μας!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΗΚΕ, αυτό πληρώνουμε τώρα!!!


* ΑΠΑΝΟΥΜΙΤΚΟΥ ΜΑΣΑΛ = Επανομίτικο μασάλι (Διήγηση ιστορίας με ήρωα κάποιον Επανομίτη με χρήση του ιδιάζοντος προφορικού λόγου και του ιδιαίτερου χιούμορ των ντόπιων κατοίκων της Επανομής 

** Το πήραμε από τη σελίδα του φίλου  Βασίλη Μαυροσκά
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.