Σχολιάζοντας την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια δημόσια δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία», το σύνολο των Μακεδόνων Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.
Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας.
Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.
Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.
Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο». 


Οι Βουλευτές της Ν.Δ.
1)    Καράογλου Θεόδωρος- Β΄ Θεσσαλονίκης
2)    Αναστασιάδης Σάββας-Β΄ Θεσσαλονίκης
3)    Αντωνιάδης Ιωάννης-Φλώρινας
4)    Αντωνίου Μαρία-Καστοριάς
5)    Αραμπατζή Φωτεινή-Σερρών
6)    Βαγιωνάς Γεώργιος-Χαλκιδικής
7)    Βεσυρόπουλος Απόστολος-Ημαθίας
8)    Γεωργαντάς Γεώργιος-Κιλκίς
9)    Γκιουλέκας Κωνσταντίνος-Α΄ Θεσσαλονίκης
10)Δημοσχάκης Αναστάσιος-Έβρου
11) Καλαφάτης Σταύρος-Α΄Θεσσαλονίκης
12) Καραμανλής Αχ. Κωνσταντίνος-Σερρών
13) Καρασμάνης Γεώργιος-Πέλλας
14) Κασαπίδης Γεώργιος- Κοζάνης
15) Κουκοδήμος Κωνσταντίνος-Πιερίας
16) Κυριαζίδης Δημήτριος-Δράμας
17) Παναγιωτόπουλος Νικόλαος- Καβάλας

18) Ράπτη Ελένη-Α΄ Θεσσαλονίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μα έχουν το θεό τους;; Τόση υποκρισία; Γιατί δεν τους θυμίζει κανείς τα γραφόμενα ενός από τα μεγαλύερα ονόματα της Δεξιάς, στο βιβλίο του "Φωτιά και Τσεκούρι" , αυτό το μέγα αντικομμουνιστικό παραλήρημα του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑ όπου ο ίδιος έγραφε:

    Για μια ανεξάρτητη Μακεδονία.

    Δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθή κανείς με τον γεωγραφικό χώρο που πρέπει να λέγεται"Μακεδονία", γιατί συχνά εποίκιλλε, αναλόγως με τη θέληση των κατακτητών, τις αντιλήψεις των ιστορικών, ή τις ανάγκες των αντιφρονούντων δημοσιολόγων. Κατά πολύ γενικό τρόπο, μπορεί να λεχθή ότι προς νότον και προς δυσμάς ο χώρος αυτός συνορεύει με ψηλά βουνά (τον Όλυμπο, και δυτικά την οροσειρά της Πίνδου και των αλβανικών βουνών) και ότι περιλαμβάνει κυρίως την κυματοειδή πεδιάδα που αρχίζει στον Όλυμπο καιφθάνει ίσαμε πέρα από τα Σκόπια...
    Αύτη η μεγάλη και ευφορωτάτη περιοχή, πρόσφορη επί αιώνες για εισβολές από τον βορρά και την ανατολή, έγινε γι' αυτό το λόγο ένα ασυνήθιστο εθνολογικό μείγμα. Χωριά απομονωμένα ή ομάδες χωριών, πόλεις ή και συνοικίες, μιλούσαν διαφορετικές γλώσσες ή παραφθορές των, ανάλογα με τις γλωσσικές συνθήκες που είχαν επικρατήσει στις διάφορες εισβολές. Μιλούσαν ακόμη και ισπανικά, κατάλοιπο της σημαντικής ισραηλιτικής μεταναστεύσεως απότην Ισπανία το 1492...

    Κοντή η μνήμη τους και φαίνεται να ψάχνουν μάτια ψάρια...
    Έλεος με τους γελοίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.