Μια πρωτότυπη ιδέα είχαν μαθητές της Β' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, να κατασκευάσουν ένα ξύλινο στυλό με ενσωματωμένο φλασάκι usb, με το οποίο θα πάρουν μέρος σ' ένα διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων που θα πραγματοποιηθεί στις 1 Απριλίου στο The Mall Athens

Μέσα από το μάθημα της τεχνολογίας οι 13 μαθητές γυμνασίου και 1 μαθητής λυκείου αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα καινοτόμο προϊόν. Το στυλό το ονόμασαν ''Woodpen stick'' και η ''τρελή'' ιδέα ξεκίνησε από τον μαθητή Τάσο Δράκου και εξελίχθηκε με την βοήθεια των μαθητών και με την υπεύθυνη του προγράμματος κα Αγγελικής Νικολάου. Τα παιδιά έχουν πάρει ήδη μέρος στην έκθεση Horeca όπου πήγαν εξαιρετικά και πήρανε και τις πρώτες τους παραγγελίες.

Οι μαθητές μίλησαν στη "Ροδιακή" για την ιδέα αυτή, λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό στο The Mall και για το πως εμπνεύστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν το στυλό αυτό. "Η εικονική επιχείρηση που δημιουργήσαμε αποφάσισε να παράγει το WoodPen Stick, ένα στυλό από ξύλα που έχουμε στον τόπο μας. Ξύλα αμυγδαλιάς, λεμονιάς, ελιάς, ευκαλύπτου και πλάτανου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν γιατί το ξύλινο στυλό έχει στο καπάκι του ενσωματωμένο ένα USB stick 8 GΒ, πολύ χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή και μεταφέρουν αρχεία.

Επιλέξαμε το ξύλο, ένα φυσικό υλικό, γιατί θέλαμε το προϊόν μας να έχει τις ρίζες του στην ελληνική γη. Στη γη της λεμονιάς, της ελιάς και του πλάτανου, έτσι ώστε να δένει αρμονικά τη φύση με την τεχνολογία" δήλωσαν τα παιδιά.

Εκτός από τα παιδιά του γυμνασίου υπάρχει και το παιδί του λυκείου που τους βοηθάει, ο Γιώργος Ζαρίφης. "Ο ίδιος έχει φτιάξει ένα μηχάνημα από ξύλο, στο οποίο φτιάχνει με τόρνο τα στυλό. Τρυπάει στην ουσία το ξύλο που έχει φτιάξει και τοποθετεί μέσα το στυλό. Έχουμε δυσκολίες όμως από τότε που αρχίσαμε, γιατί δεν έχουμε χρήματα και όλα τα έχουμε κάνει με πολύ λίγα από χορηγίες κλπ αλλά πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ιδέα και πολύ χρήσιμη" συμπλήρωσε ο Τάσος Διάκου.

"Η αρχική ιδέα, ήταν ένα μολύβι με usb stick, έπειτα προστέθηκε το στυλό και στο τέλος βελτιώσαμε την εικόνα του. Χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να κατασκευαστεί αλλά και για να φτιάξουμε το τελικό σχήμα. Έπειτα επιλέξαμε το λογότυπο, τη συσκευασία, τις στάμπες στις θήκες κ.λπ. Κατασκευάσαμε μια πάνινη οικολογική θήκη για το WoodPen Stick, σφραγισμένη με σχέδια, σύμβολα και μοτίβα από αρχαία ελληνικά αγγεία της γεωμετρικής περιόδου.Έτσι το WoodPen Stick μπορεί να ξεχωρίσει σαν ένα ιδιαίτερο ελληνικό σουβενίρ, μπορεί να είναι ένα χρηστικό αντικείμενο, ή ένα μοναδικό επαγγελματικό δώρο, εφόσον τυπωθεί το κατάλληλο λογότυπο του επαγγελματία" είπαν οι μαθητές για το προϊόν τους. Οι ίδιοι, αναφορικά με την επιτυχία που ήδη έχει το στυλό σημειώνουν "είχαμε παραγγελίες 500 κομμάτια αλλά δεν μπορούμε να βρούμε άνθρωπο να μας κάνει την παραγωγή και ο Γιώργος που τα φτιάχνει, έχει σχολείο και δεν προλαβαίνει". Οι μαθητές προωθούν το καινοτόμο αυτό προϊόν και μέσω της σελίδας τους στο Facebook με τίτλο "Wood Pen Stick" όπου μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους.Με τη σειρά της η κ. Νικολάου σημείωσε "άλλωστε το σχολείο δεν μπορεί να έχει εμπορική ιδιότητα, οπότε δεν μπορεί να κάνει μεγάλη παραγωγή.Έτσι, μείναμε στην παραγωγή που θα είναι κάποια κομμάτια που θα πάνε στο διαγωνισμό", ενώ συμπλήρωσε "μέσα από αυτό το μάθημα, τα παιδιά στην Α' τάξη επινοούν πατέντες, διάφορα πράγματα που είναι μοναδικά. Επιλέξαμε ένα από αυτά, που ήταν πιο εύκολο στην παραγωγή να το κάνουμε. Σκοπός μας είναι με τα χρήματα που θα κερδίσουμε από τις πωλήσεις, να αγοράσουμε ένα μικρό 3D εκτυπωτή για το σχολείο, ώστε να μπορούμε να κατασκευάζουμε εύκολα, τα πρωτότυπα των προϊόντων που επινοούμε".

Οι μαθητές σημείωσαν ότι "το μεγαλύτερο κέρδος από όλη αυτή την προσπάθεια για την ικανοποίηση των στόχων μας, είναι ότι εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας επάνω σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και αποκομίσαμε εμπειρίες που θα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή", ενώ συμπλήρωσαν:"Για εμας, το πιο σημαντικό μήνυμα που πήραμε από τη λειτουργία της εικονικής μας επιχείρησης, είναι ότι οι ιδέες μπορούν να γίνουν πράξη με συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και πολύ δουλειά. Κανένας δεν περισσεύει. Η επιτυχία δεν είναι δουλειά ενός. Η επιτυχία είναι δουλειά πολλών".

Οι μαθητές που έχουν δημιουργήσει την εικονική επιχείρηση "Wood n More" είναι:

Τάσος Δράκου Γενικός Διευθυντής και Οικονομικών Γιώργος Κώστας Δ/ντης Μάρκετινγκ Γιώργος Ζαρίφης Δ/ντης Παραγωγής Ισμήνη Καταβενάκη Δ/ντρια Σχεδιασμού Αγγελική Αντωνίου Δ/ντρια Δημοσίων ΣχέσεωνΓιάννης Αθανασιάδης Δ/ντης Προμηθειών Αριστοτέλης Δράμης Δ/ντης Ψηφιακών θεμάτων Βάνα Ηλιού, Μικαέλα Μαγριπλή, Βερόνικα Γιακόβλεβα Βασιλεία Γεωργούδη, υπεύθυνες Δημιουργικού Μιχάλης Καρελάς και Μιχάλης Ανδρίκου, μέλη Εθελόντρια του ΣΕΝ: η κ. Μαρία Καραϊσαρλή

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.