Τεράστιο πλήγμα στην κτηνοτροφία αποτελεί το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος, επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της απόφασης αποσυνδέεται το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.
Ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι ειδικά μετά την κατάργηση της ποσόστωσης στο αγελαδινό γάλα και μετά το εμπάργκο στη Ρωσία η τιμή του ευρωπαϊκού αγελαδινού γάλακτος έπεσε χαμηλά, καθώς παραμένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες και φυσικά οι γαλακτοβιομηχανίες προτιμούν να το εισάγουν. Και εκτός από το αγελαδινό εισάγουν συμπυκνωμένο και σε σκόνη για την παραγωγή γάλακτος. Αν εφαρμοστεί τελικά από το προσχέδιο της ΚΥΑ για το γιαούρτι, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους κτηνοτρόφους. Πανελλαδικά γίνονται συσκέψεις για το θέμα. 
Επιπλέον επισήμανε ότι κακώς η κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με την οποία έχουν διαφωνήσει και βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.
«Υπάρχουν τομείς της κτηνοτροφίας που καταστρέφονται ολοσχερώς με την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Αυτό θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους οι κυβερνώντες» επισήμανε ο κ. Πρίντζος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.