Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε 7 μέρες μετά την ανάρτησή μας για το θέμα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε ερώτηση της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, απάντησε η διοίκηση Θερμαϊκού στις   παράνομες παρεμβάσεις   στον υδροβιότοπο της Επανομής.
Οι επτά μέρες προφανώς ήταν αρκετές για να προσκομίσει η διοίκηση Μαυρομάτη τη βεβαίωση του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού ότι δεν διαπίστωσε εργασίες "η εποχούμενη περιπολία που επιλήφθηκε καταγγελιών για παράνομη αμμοληψία με σκαπτικό μηχάνημα στην περιοχή «Ναυάγιο» της Επανομής".


Προφανώς και θεωρεί  η δημοτική αρχή πως μ' αυτόν τον τρόπο αποσείει τις τεράστιες ευθύνες της από την καουμπόικη παρέμβαση στον υδροβιότοπο. Και για δικαιολογία (όπως η γάτα καλύπτει τις ακαθαρσίες της) προβάλλει την "απομάκρυνση πακτωμένων απορριμάτων".
Επειδή οι φωτογραφίες είναι αψευδής μάρτυρας των παρεμβάσεων επαναδημοσιεύουμε το σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει και τις παρεμβάσεις με την αμμοληψία, και την ιδιοκτησία των μηχανημάτων αλλά και την δημιουργία πάρκινγκ σε μπιτσόμπαρο του Ποταμού.
Οι αναγνώστες του ακτιβιστή έχουν κρίση και μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για το θέμα.
Συμπληρωματικά (προς την αστυνομική διεύθυνση που έλεγξε την "ευρύτερη περιοχή και στις θέσεις «Φανάρι» , «Ποταμός», «Ναυάγιο» δίχως να διαπιστωθεί αμμοληψία ") θα θέλαμε να δώσουμε από πληροφορίες που έχουμε, πιθανές συντεταγμένες τις περιοχής που έγινε η αμμοληψία (και είναι μέσα στον υδροβιότοπο)  με χάρτη της Google.




TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY ΔΗΜΟY ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

«Άνθρακες ο θησαυρός»

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε εγγράφως η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού, «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος προέβη σε παράνομη αμμοληψία από τον προστατευόμενο υγρότοπο στον Ποταμό Επανομής από τη Natura 2000, δίνει η Διοίκηση του Δήμου.
Όπως επισημαίνει η Δημοτική Αρχή, καμιά αμμοληψία δεν έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία να είχε τουλάχιστον υπόψιν της, πολλώ δε μάλλον με δική της πρωτοβουλία και με τη χρήση μηχανημάτων του στόλου του Δήμου.
Αδιαμφισβήτητη απόδειξη αποτελεί η βεβαίωση του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού ότι η εποχούμενη περιπολία που επιλήφθηκε καταγγελιών για παράνομη αμμοληψία με σκαπτικό μηχάνημα στην περιοχή «Ναυάγιο» της Επανομής, δεν διαπίστωσε εργασίες.
«Από τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκσκαφικού ή άλλου μηχανήματος στην περιοχή, καθώς επίσης δεν διαπιστώθηκαν εργασίες.
Ελέγχθηκε η ευρύτερη περιοχή και στις θέσεις «Φανάρι» , «Ποταμός», «Ναυάγιο» δίχως να διαπιστωθεί αμμοληψία» ,αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική βεβαίωση του Αστυνομικού Τμήματος.
Σημειώνεται ότι η μόνη εργασία που έγινε στην περιοχή ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και με πλήρη ευαισθησία για την περιβαλλοντική προστασία του προστατευόμενου υγρότοπου , ήταν η απομάκρυνση πακτωμένων απορριμάτων.
Η Διοίκηση έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητες της την ανάδειξη των περιοχών υψηλού κάλλους στο Δήμο και το πράττει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Ειδικά για την περιοχή του Ποταμού , με τη νομιμοποίηση των αναψυκτηρίων στην παραλία , την επαναλειτουργία τους , την ηλεκτροδότησή τους και την παροχή πόσιμου νερού από τη φετινή σεζόν έχει δώσει και δίνει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή. Οι επισκέπτες και οι τουρίστες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά , με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Όσο για τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για άλλη μια φορά αποδεικνύονται «άνθρακες».

Περαία 27 Απριλίου






Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Στειλτε μισ καταγγελία στο εσωτερικων υποθεσεων της αστυνομίας και στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί και να δούμε ποιος εχει δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... η ίδια ιστορία παντού πχ Σαχάρα Χαλκιδικής !!! Οι ακτές μας στο έλεος της "ανάπτυξης" χωρίς σχέδιο, και ούτε λέξη για "αειφορία" και προστασία της περιοχής (δίκτυο ΦΥΣΗ2000)!!! Συμφωνώ και εγώ για την συνδιασμένη καταγγελία προς πολλούς αποδέκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.