Την διοίκηση Θερμαϊκού ψέγει με ανακοίνωση - ερώτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία για απόσταση λόγων και πράξης σχετικά με την εξαγγελία της για τη δημιουργία δικτύου Wi-Fi Hotspots σε 29 σημεία του Δήμου. Στην ερώτησή της σημειώνει πως παρότι εξαγγέλθηκε για άμεση υλοποίηση το ασύρματο δίκτυο και το πρόβαλλε τότε με σχετικά δελτία τύπου, 18 μήνες μετά φαίνεται ότι απεμπολήθηκε η εξαγγελία της αυτή.

Αναλυτικά η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Π Ρ Ο Σ
Τη Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού
Πέρασαν 18 μήνες από την εξαγγελία της διοίκησης Μαυρομάτη στις 16 Οκτωβρίου 2014, ότι «ο δήμος Θερμαϊκού εξασφαλίζει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους». Ενώ εκείνη την ημέρα, κλήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα… εσπευσμένα, να εγκρίνει ομόφωνα τη δημιουργία δικτύου με την τοποθέτηση Wi Fi Hotspots Όπως αναφέρθηκε τότε, η δημιουργία του δικτύου θα γινόταν «χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου, σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα αφορούσε 29 σημεία του δήμου, αλλά προβλέπονταν και η επέκταση του σε περισσότερα ανάλογα με τις ανάγκες. Έμφαση, θα δίνονταν στα πολυσύχναστα σημεία πολιτιστικού και εμπορικού ενδιαφέροντος (πλατείες, πεζόδρομοι, βιβλιοθήκες, πάρκα, παραλίες, αθλητικά και εμπορικά κέντρα κ.λπ.).

Έκτοτε, στον ενάμισι και πλέον χρόνο από τότε, δεν έγινε τίποτα στην κατεύθυνση αυτή και οι πολίτες αναρωτιούνται αν η υπαναχώρηση αυτή της δημοτικής αρχής έχει σχέση με τυχόν αντίδραση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που χαρατσώνουν άγρια όσους θέλουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο με τις φορητές τους συσκευές (smartphones, tamblets, και laptops) μέσω των δικτύων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καλεί τη διοίκηση του δήμου να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη δημιουργία του δημοτικού δικτύου WI-FI, προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους η ψηφιακή αναβάθμιση της περιοχής μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών. 
Περαία 8 Απριλίου 2016
Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
Σπύρος Κουζινόπουλος
Θοδωρής Ζδούκος
Γιάννης Τσακμάκας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.