Την Παρασκευή το πρωί παρακολουθήσαμε μια πολύ σημαντική - κατά την άποψή μας - εκδήλωση που πιστώνεται στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ και συγκεκριμένα στην κ. Ανδρονίκη Ράπτη και στο μέλος της διοίκησης κ. Αγγελική Ταβάγειου.

Είναι από τις εκδηλώσεις που δεν γίνονται συνήθως γνωστές αλλά η πραγματοποίησή τους επιφέρουν θετικότατα αποτελέσματα.


Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα» έγινε από δύο συμπολίτες μας, τον Αντώνη Στάθη και τον Βασίλη Καριεντίδης, μια παρουσίαση της δουλειάς τους σε παιδιά του 2ου Δημοτικού σχολείου Περαίας.

Δύτες στο επάγγελμα και δύο, από τους πολλούς επαγγελματίες που έχουμε στη Μηχανιώνα και που συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία της περιοχής.


Έντονο το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών που φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσω των ιδιαίτερα εύστοχων και διεισδυτικών ερωτήσεων που έθεσαν στους ομιλητές.


Καταλυτική και η παρουσία του δασκάλου της τάξης κ. Σταύρου Σταματίου, που φρόντιζε να επεξηγήσει, όταν χρειαζόταν ακόμα και λεπτομέρειες, επιδεικνύοντας πρόπλασμα αυτιού και αναλύοντας με κατανοητό τρόπο σε συνεργασία με τους δύτες την "εξισσορόπηση των πιέσεων" στο αυτί κατά την κατάδυση και ανάδυση.

Μια παρουσίαση - χίλιες εικόνες και πάμπολλα συναισθήματα.


Εύγε στις δύο κυρίες που διοργάνωσαν την εκδήλωση.
Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θοδωρής Τζέκος και η Πρόεδρος του τοπικού Περαία κ. Νίτσα Κάλφα.
Στα παιδιά μοιράστηκε τσαντούλα που περιείχε έντυπο υλικό για την Ευρωπαϊκή μέρα της Θάλασσας.


Και με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε την σημερινή και αυριανή εκδήλωση:

28/05 - «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ...» Γ. Σεφέρης
Άμμο κατασκευές στους Νέους Επιβάτες. Σήμερα στις 6.30 μμ στο χώρο του πρώην beach volley.

Περιμένουμε μικρούς και μεγάλους φίλους να δημιουργήσουν γλυπτά με την άμμο. Μια δράση με στόχο να αφυπνίσει την ευαισθησία του πολίτη μέσα από μια καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ειρηνική διαδήλωση για την προστασία της Θάλασσας. Οπότε σας περιμένουμε όλους ατομικά ή με μικρές ομάδες να πάρετε μέρος δημιουργώντας τρισδιάστατα γλυπτά με άμμο, τα καλύτερα έργα θα δημοσιευτούν στα social media της περιοχής και σε ευρύτερη εμβέλεια. Θα ήταν χαρά μας να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με μεράκι να ενισχύσουν την δράση την ημέρα υλοποίησης της. Η δράση θα ξεκινήσει στις 18:30 στην παραλία μπροστά στην κεντρική πλατεία του Μπαξέ. 29/05ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΑ! Λιμάνι Ν. Μηχανιώνας (ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ) Υποδοχή κοινού από τις 10:30 - 12:30 - ξενάγηση στην Ανεμότρατα Το συγκεκριμένο project δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να ενημερωθούν για την λειτουργία της μηχανότρατας και τους σωστούς τρόπους ψαρέματος. Ο σωστός τρόπος ψαρέματος και η προστασία της Θάλασσας είναι αρχές τις οποίες πρέπει για τις σεβαστούμε. Επαγγελματίες του είδους θα ενημερώσουν τον τρόπο λειτουργίας της μηχανότρατας, τους κινδύνους και τους φυσικούς κανόνες που υπάρχουν. Το πάθος και η αγάπη των ψαράδων για τη θάλασσα τους είναι ο βασικός παράγοντας για την επιλογή των συγκεκριμένων ομιλητών. Στόχος μας είναι οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας» να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το Δήμο μας και φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός για την περιοχή μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.